rufiqcavadov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısın hocam. Mesela ben Upwork üzerinde iş teklifleri almak istiyorum. Ama maalesef nedense başaramıyorum. Orada Location bölümünden ben kendim Azerbayncanlıyım hocam. Orada Location bölümünden yani sitede Azerbaijan yazıp arattıktan sonra karşıma çıkan insanlar içerisinde iş yapıp gerçekten de para kazanan insanları görüyorum. Ama ben nedense yapamıyorum. Bana geri dönüş sağlamıyorlar. Hatta o adamlara bir şekilde ulaşıp konuşmak istiyorum. Dün bir arkadaşa ulaştım ismini internet üzerinden aratarak ve adamın konuşmasından şunu anladım. Aslında ben adamdan çok biliyormuşum. Peki bu adam orada nasıl oluyor da 1k kazanıyor ben 1 kuruş bile kazanamıyorum. Yani kıskançlık gibi çıkmasın arkadaşlar beni doğru anlayın lütfen. Bu arada pes etmeyeceğim. Ben kesinlikle pes etmeyen insanım. Kazanmasam bile herkese kazanıyorum diyorum. Kaybetmek yok benim gözümde. Kaybetsem bile yine pes etmeyecek kadar cesaret var bende. O kadar güveniyorum kendime. Alanım ise Web tasarım. Ufak çaplı HTML, CSS temaları yapabilirim adamlara meslea orda. Ama sıkıntı şu ki, portfolyom yok.
eğer html,css den ilerlemek istiyorsanız kendinizin dediği gibi portfolyonuz olması gerek. ayrıca kendinizi bir şekilde pazarlanmanız lazım. bunun için 2 seçenek var. ya sosyal medya hesaplarınızdan yararlı içerikler üretip bilinirlik artıracaksınız ya da bir marka oluşturup reklam vereceksiniz. mesela google maps'ten baküdeki türkiye büyükelçiliği yakınındaki işletmelere baktım çoğunun websitesi yok. portfolyo oluşturmak için size yakın olan işletmelere ücretsiz veya ücretli websiteler yapabilirsiniz.

yok derseniz rusların çoğunlukla yaptığı CPA ile para kazanmaya calışabilirsiniz. bir çok rus blog ve youtube kanalı var cpa hakkında. imkanlar sınırsız. upwork, ****** profili oluşturmakla iş bitseydi herkes 1000lerce dolar kazanırdı.