yil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu herkesin hayali mi bilmiyorum ama hayalim bir topluluğu yönetmek. Yaşım 23 bunun için geç mi bilmiyorum. halihazırda Sosyal Medya ile ilgili senelerdir tecrübelerim var ve Bilgisayar Mühendisliği okuyorum nasip olursa bitmek üzere. Bu hayalimde nasıl başarılı olabilirim diye düşündüğümde bir topluluğu yönetmek için en uygun sitenin forum olduğunu düşündüm. Yayıncı veya Influencer olmak için ne imkanım var ne yaşadığım alan müsait ne de zamanım var. Başka nasıl bir topluluğu kazanabilirim diye düşündüğümde aklıma böyle bir şey geldi. Tek bir alana bağlı kalsın istemiyorum açacağım forumun. Teknoloji, Sosyal Medya (Platformlardaki sorunlarla alakalı senelerdir tecrübelerim var.) Yazılım (Alanım bu zaten), Finans (Özellikle Kripto Paralar), Oyun (İlgiliyim çok severim) ve bunlar dışında mümkün olduğunca farklı kategorileri de eklemek istiyorum. Ama aklımda sorular var. 1. si benim hayalim belki de herkesin hayalidir ve herkes bunu düşünüyordur. Bu siteyi nasıl tutturacağım ve başarılı olacağım? Başarılı olabilecek miyim? Hosting ve Domain için bütçe ayırabilirim ama gördüğüm kadarıyla çoğu forum XenForo altyapısını kullanıyor benim onun lisansını alabilecek maddi gücüm yok. Alsam bile belki de başarılı olamayacağım ve başarısız yatırım olacak. Birde bölümümde okuyanlar varsa bilirler bende şöyle bir hastalık var kullanacağım sitelerin yazılımını ben yapmak istiyorum. Ama bu da ne kadar başarılı olur ki diyorum sağlam altyapılardan şaşma diyorum. Sonuçta bu altyapıları kullanan sitelerde de yazılımla uğraşan kişiler olabilir onlar kendi yazmayıp bu yazılımları kullanıyorsa demek ki her şeye atlamamak lazım Düz mantık düşünüyorum. Şu an için düşündüğüm şey forum sitesi açmak benim için doğru bir tercih mi? Ve yine benim için doğru bir yatırım mı? Açmaya karar verdim diyelim XenForo gibi lisans isteyen yazılımlar için ayırabilecek bütçem yok. Hayalimi düşündüğünüzde sizce benim için en uygun şey nedir? Tavsiyelerinizi, yorumlarınızı, eleştirilerinizi bekliyorum. Bunlar emin olun benim için çok yararlı olacak.
Hocam benim de yegane zevklerimden birisidir topluluk yönetmek. Kimi o yükü kaldıramaz ama ben o yüke bayılıyorum. Yıllarca büyük Instagram sayfaları yönettim sırf bu zevkim yüzünden. Ama forum olayını asla tavsiye etmem. Birincisi, artık 2023'ten sonra çoook farklı bir sistem kurmadığınız müddetçe asla tutacağını düşünmüyorum. İkincisi ise zaten sağlam altyapıların lisansını alacak bütçeniz yokken böyle bir risk alıp hem emeğinizi hem de paranızı çöp etmeyin derim. Başka alanlarda kullanabilirsiniz bu zevkinizi. Instagram sayfa olayında hala bir rağbet var mesela. Twitter düşünebilirsiniz. TikTok düşünebilirsiniz. Ama forum kurma isteğinden vazgeçin derim Tecrübe konuşuyor.