Şimdi bu arkadaşa ne tavsiye versek boş. Sosyal fobisi olan adam psikiyatra bile gitmeye çekinir. Sosyal fobiye iyi gelen en iyi şeylerden biri insanlarla bol bol iletişimde olacağın bi işte çalışmak. Bulunduğun yerde kahvehane ya da kafe varsa onlardan birinde çalışmaya başla. ilk bi hafta sadece sipariş alırsın ama ondan sonra muhabbet etmeye başladığını göreceksin. Hem çevre edinirsin hem çekingenliğini biraz olsun kırarsın. Ha diyeceksin ki ben utanırım orada çalışmaya başlayamam zaten sorunum bu benim, haklısın o yüzden öncesinde google'a sosyal fobi ve anksiyete ile ilgili kitaplar diye arat, çıkan her kitabı oku. Bu senin rahatsızlığını tamamen geçirmese de işe başlayacak gücü verecek sana emin ol. Adım adım üstesinden gelinir bu sorunun, bi anda psikologa gittim ertesi gün geçti diye bi şey yok yani. kafede çalışmaya başladıktan sonra da psikolog ya da psikiyatriye giderek öldürücü darbeyi vurursun. ama evde oturmaya devam edip halinden şikayet ettikçe bu problem düzelmez. Çok güzel bi laf var ben de aklıma getiririm hayatımda zorluklarla karşılaştığımda "karanlığa küfür edeceğine kalk da bi mum yak" senin için o mum bahsettiğim kitapları okumaya başladığında yanacak. Annen haklı bu arada üstüne gitme kadının, herkesin seni anlamaya çalışmasını da bekleme. Bazen insan anlaşılmak değil anlamak için hayata gelmiştir (: