Hocam benim dediğim şey zaten tam olarak bu, bahsettiğiniz sorun yine uygulamada kendini gösteriyor. Kanunu uygulaması gereken insan uygulamadığı zaman sorunu kimde bulmalıyız, kanunda mı uygulayacak olan insanda mı? Benim dediğim yüzde yüz olarak budur ve size kesinlikle katılıyorum gerçekten. Bakın Ersan Şen Hocamızın sorun uygulamada başlığı altında onlarca konuşması mevcut, lütfen dinleyin. Aksini iddia etmiyorum mutlaka herkes adaletsizliğe uğramıştır ben de uğradım. Sorunun uygulayan yani kanunu gereği gibi insanda olduğunu düşünüyorum sadece, ayrıldığımız nokta burası. Görüşlerinize saygı duyuyorum.
Tamam da hocam işte o uygulamaya izin veren şey kanunlar. Hakimler de keyfine göre kanundışı veremiyorlardır o kararları. Demek ki kanunlar böyle eğilip bükülmesine izin veriyor, demek ki kanunlarda bir açık var ki hakimler de bunları kullanarak esnetebiliyorlar kararları. Kanun izin vermezse hakim nasıl kafasına göre karar versin yanlış mıyım? Tekrar söyleyeyim lafım sana değil belli ki idealist, mesleğini seven bir arkadaşımızsın. Yaptığın işin de en iyi şekilde yapılmasını istiyorsun, umarım ileride kanun koyuculardan biri olursun da bu çarpık düzeni değiştirmekte senin de bi payın olur.