Kardeşim kanunda sıkıntı yok diyosun da benim 30 senelik arkadaşımın başına geleni yazayım bak. Adamın dükkanını soydular, kasayı olduğu gibi aldılar bir sürü değerli şey aldı hırsız. Kim olduğu da bulundu hırsızın, adı sanı kimliği her şeyi belli davada. ilk mahkeme old, suçu kanıtlarla sabit olmasına rağmen ceza çıkmadı hırsıza, ikinci üçüncü mahkemeye ertelendi. üçüncü mahkemede sanırım arkadaşım katılmadı mahkemeye, polisler geldi zorla arkadaşımı dükkanı kapattırıp mahkemeye götürdü. Bu arada hırsız hiçbirine katılmadı, yolda polis eşliğinde giderken tesadüf bu ya hırsız denk geldi adamlara. Arkadaşım polise diyor yahu hırsız bu işte beni zorla götürüyorsunuz adam yanımızdan geçiyor alsanıza onu diyor polisler almıyor hırsızı (: hırsız da pişkin pişkin arkadaşımın suratına güle güle geçip gidiyor yanlarından.
Şimdi sen buna yok öyle değil dersin yok böyle bi şey vardır dersin ama ben vatandaş olarak mağdur adamın zorla mahkemeye çıkarıldığını hırsızın yanından geçip gittiğini görürüm. Kanunlarımız düzgün olsaydı insanlar bu kadar nefret ediyor olmazdı adalet sisteminden.
Laflarımı yanlış anlama senin şahsına değil sözlerim. Şu forumda belki yüzlerce adam vardır adaletsizliğe uğramış. Sen bu adamları kanunlarımız iyi uygulamalar kötü diyerek inandıramazsın. Herkes yaşadığını biliyor. Senin kanunun kusursuz olsa ne olur işlemedikten sonra. Sen kanunda cinayet gibi suçlarda bile hafifletici sebepler adı altında ceza indirimine izin veriyorsan ve bunu kanunen yapabiliyorsan demek ki senin kanunların iyi değil. Bazı şeyler yoruma açık olmamalı. Hakimin yüzde yüz temiz olduğunu nereden bileceksin? Belki rüşvet alıyor belki menfaatleri çakışıyor sanıkla. Yukarıda aarkadaşların demek istediği bu. Bazı suçlarda indirimsiz şartsız kati kararlar olmalı, hakimin mahkemede ses yükseltmedi diye indirim yapabilme şansı olmamalı.
Hocam benim dediğim şey zaten tam olarak bu, bahsettiğiniz sorun yine uygulamada kendini gösteriyor. Kanunu uygulaması gereken insan uygulamadığı zaman sorunu kimde bulmalıyız, kanunda mı uygulayacak olan insanda mı? Benim dediğim yüzde yüz olarak budur ve size kesinlikle katılıyorum gerçekten. Bakın Ersan Şen Hocamızın sorun uygulamada başlığı altında onlarca konuşması mevcut, lütfen dinleyin. Aksini iddia etmiyorum mutlaka herkes adaletsizliğe uğramıştır ben de uğradım. Sorunun uygulayan yani kanunu gereği gibi insanda olduğunu düşünüyorum sadece, ayrıldığımız nokta burası. Görüşlerinize saygı duyuyorum.