Velhasıl daha çevremize bile bu sene mezun olacağımı söylediğimde "Yalancısınız hepiniz." ve benzeri onlarca laf duyuyorum. Daha mesleğe başlamadan bu kadar yaftalanan başka hangi meslek var bilmiyorum. Sektörde yalancı da var ahlaksız da var elbette her alanda olduğu gibi, ama bırakalım herkes işini yapsın.
Merhabalar.
Savunma ve mücadele azminizi takdir ediyorum. Ama çok dikkat(negatif anlamda) çekiyorsunuz ve tecrübe eksiğiniz var.
Bu şekilde iddialara girmek size bir fayda sağlamaz. Sakin kalıp mantığınızı kullanın. Bu halinizi kullanacak çok insan var dışarıda.
Hukuk biliyor olabilirsiniz ama hukukçu değilsiniz. Okulu bitirseniz bile olamayabilirsiniz. Olaylara farklı açılardan bakmayı öğrenmeniz gerek.
Sadece ceza, bilgi, kanun vs. değil. Olayları birebir tecrübe etmeye başlayınca anlayacaksınız. Her şey kitaplarda yazmaz. Sadece biraz zaman tanıyın. Sevgiler
Dipnot: Ailenizin hukukçu olması bir artı olarak gözükse de sizin kim olduğunuz daha önemli. Hatta kimileri;
Aile ile aynı işi yapan kişilerin, kendi başına o işi yapabilecek yeteneği olmadığını düşünür.
Çünkü her başı sıkıştığında işi bilen bir akrabadan yardım alabilir.
Kendi başına kalınca söz konusu işi yapabilecekleri kesin değildir.
Ailenizden örnek vermek yerine kendinizden örnek vermek hem sizi daha güçlü yapar, hem de çevrenize pozitif etki yapar. Saygılarımla
İyi forumlar