35 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıl sigara içtim. Arada 4-5 kez bırakmayı denedim. Bunlarda nikotin içeren sakız ve bant ile denediğim oldu, elektronik sigara ile denediğim oldu, toplum sağlığı merkezinden ilaç alıp (İlkinde Zyban sonrasında Champix) denemişliğim oldu hatta çok canım istediğinde yerine nargile, puro vs içip bıraktığım oldu ancak hepsinde 2-3 ay gibi kısa sürede bir kriz sonrası geri başladım. Bu yüzden azaltarak veya yerine bişey koyarak bırakmaya inanmıyorum. En uzunu 1 yıl sürmüştü, onda da babamın vefatı sonrası geri başladım... Yaklaşık 2 ay kadar önce -8 derecede işyerinde sadece gömlek ve ince bir ceketle balkona sigara içmeye çıktığımda bir aydınlanma geldi, hastalıklı gibi birşeye bu denli bağımlı yaşayıp bu havada dışarıya mı çıkılır diye (o gün bilmem kaçıncı balkona çıkışımdı). Zira normal şartlarda karşılığında para verseler o havada o üstle balkona çıkılmaz. Hemen devamında da tabii ki hasta oldum. Evde, arabada, işyerinde çekmecede 1'er paket yedek sigara ile 2 kutu zippo benzini ve fitili yedeği varken, bu son sigaram olacak deyip oturup bırakacak olmanın keyfiyle son bir sigara içip hayatımdan kestirip attım sigarayı . Sadece 3. gün kahvaltıdan sonra kafamda bir karıncalanma hissettim ciddi canım istedi. Ama bir daha asla içmeyi planlamıyorum. Soranlara da sigarayı bıraktım demiyorum, direk sigara içmiyorum diyorum. Şimdiye kadarki bırakma çırpınmalarının içinde en net ve kolayı buydu. Daha 2 ay olmuş dur bakalım diyebilirsiniz ancak önceki seferlerde 2ayda 20 kez sinir krizi geçirip uyuşuk uyuşuk takılırken bu kez sigara içtiğim dönemden hiçbir farkım yok. Öncekilerde birşeylere sığınıp denemiştim bu kez kendim karar verdiğim için böyle olduğunu düşünüyorum.
Not: Tanıdığım biri yıllardır günde 4 adet sigara içiyor, kahvaltı sonrası, öğlen arası, akşam yemeği sonrası ve yatmadan önce. Bu kıvamda içenlere çok özenmekle birlikte ben günde 1 paketten aşağı düşmedim hiç. İçtiğiniz miktar itibariyle sizde de azaltarak içmek çok zor ihtimal gibi görünüyor.