Her mahallede Sağlık ocağı var aşağı yukarı.
Burada dikkatinizden kaçan bir şey var. Camileri devlet yapmıyor. Devlet yönetiyor, imam atıyor vs. İmalatı halk kendi arasında dernekleşerek toplanan paralar ile tamamlıyorlar. Bu yüzden bizim mahallenin camisi yaklaşık 20 yıl sürdü. Cumhur başkanı açtı diye devlet yapmış olmuyor. Devlet bütçesi ile çok az cami yapılıyor.
Ayrıca Hastane yapmak cami yapmak kadar kolay değil. Cami büyük ölçüde 4 duvar ve yardım eden çok fazla insan var. Hastanelerin içindeki techizat ve en önemlisi orayı yönetecek yetişmiş insan çok fazla yok. Camiler kadar Hastane açılırsa bunu karşılayacak personel bulunamaz diye düşünüyorum. Sonuçta Bir cami için devlet bir imam gönderiyor genellikle işi bitiyor. Küçük bir sağlık ocağında bile minimum 1-2 doktor bir kaç hemşire, sekreter ve çok fazla techizat gerekiyor.
cami yapmak bireylerin ve toplumların kendi tasarrufunda
bu ne demek birisi çıkıp ben bu işe "kendimi adadım" deyip cami yapma derneği kurup "yardım" toplayıp kafalarına göre cami yapabiliyorlar ve iyi bir rant var
açıkça söyleyebilirim ki toplanan paralar iyi denetlenmiyor olabilir, bu da kişilerin hadi cami yaptırma derneği kuralım biz de sebepleniriz diye yola çıkmalarına sebep oluyor olabilir.
cami yaptırılınca da devlet mecbur imam tayin ediyor oraya.
velakin hastane yapmak devletin tamamen kendi bütçe plan ve programına ait kendi kesesini ilgilendiren bir konu
öyle olunca da devlet elini biraz sıkı tutuyor maalesef
Malesef çok haklısınız. Büyük rant var ve büyük rant var bu işin içinde.