cinematrnet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sana o zaman bir tavsiye borçlu sen isen, üzerine kayıtlı ev arsa araba vs gibi şeyler varsa bir an önce devret, v yoksa haciz vs koyarlar üzerine çok sadece maaşına haciz gelir ileride. onunda zaten belli kısmını alabilirler.
ama yinede bankalara bulaşmadan eş dostan para toparlayıp borçları kapatman gerekir. yada borçlarını kapatabilecek envarterlerini satıp borçtan kurtulmandır.
öbür türlü her çektiğin kredide faiz yiyeceksin. daha çok batacaksın. ve daha çok üzerine hukuki olarak gelecekler.

bir avukat ile görüşüp daha iyi bilgiler alarak önlemini alıp yapılması gerekenleri yapabilirsin.
Allah yardımcınız olsun.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam. Evet var ve çok geçmeden (ailem onları satmayacak ise) onlara devretmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi birkaç parça borç için malımı onlara heba etmem doğru değil. Eş dost tarzı şeylere bulaşmak istemiyorum. Elimdeki eşya vb. şeyleri ilk etapta çıkaracağım. Baktım ki yine kurtulamıyorum büyüklerimin rızasıyla malımı satacağım.

BeratYildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer ticaretle uğraşıyorsanız, borç ile para kazanın. (Alırken ve satarken kar elde edebilirsiniz).

Ama sabit maaşlı bir işiniz varsa ve bu konulara girmek istemiyorsanız, gözünüzden çıkarabileceğiniz mülklerinizi/eşyalarınızı satışa koyun. (Ev,araba vs.).

Kredi notunuz iyi ise bankalar ile şubede görüşün. Uzun vadeli kredi veya yapılandırma için. Eğer bu 2 olay içinde sıcak bakmazlarsa:
Vade sayınıza göre örneğin 24 ay için 100 bin tl şuan maksimum. 3 bankadan bu krediyi alın mevcut borcunuzun bir kısmını kapatıp bu kredileri ödemeye devam edersiniz. (Tabi aylık ödeme miktarını dikkate almak lazım. Eğer tutarı iyi etkilemezse yararlı bir çözüm değil.)

Üsttekilerin hiç biri mantıklı gelmediyse. Kendinizi çevirebileceğinize inanıyorsanız ve ödemekte güçlük çekiyorsanız borcun asgarisini ödeyin elinize para geçtikçe faizi ve kalan borcu ödersiniz.
Hocam ticaret ile hiç işim yok. Maaşlı çalışıyorum kurumsal bir firmada. İlk etapta elimdeki eşyaları satacağım, kurtaramazsam mal satışına gideceğim. Bankalar garip bir şekilde sıcak bakmıyor, gecikmeye uğrattığım borç olmadığı halde böyle bir yapılandırmaya gitmiyorlar. Sonum hayrolsun.