Merhaba hocam özel mesajınıza istinaden direkt konunuza yazıyorum ki başkalarıda faydalansın.

1. Denkik ihtiyacınız olup olmadığını şuradan inceleyin https://www.anerkennung-in-deutschla...l/tr/index.php
2. genelde iş verenler yurtdışında getirdikleri elemanlara ev ayarlamakla yükümlü. Yine kirayı siz veriyorsunuz ama biz dahil diğer tüm iş üzeriyle gelenler evi iş veren tarafıyla halletti.
3. denklik için dil seviyesi meslekten mesleğe değişmekle birlikte genelde b1 seviyesidir. Fakat aşçılar a1 doktorlar c1 ile tam denklik alabiliyorlar. ama yazılım sektöründe ingilizce ile çalışan çok insan tanıyorum tahminince bilişim sektöründe ingilizce seviyesi de denkil için yeterli.
4. Almanya'nın her yerini görmedim ama baya bir bölgeyi araştırdım. Ben şuan imkanım olsa bremenhaven'a ya da yakkınlara gelirim. Hem ev fiyatları uygun hem sakin. Hamburg, berlin, münih, frankfurt oldukça pahalı şehirler. Brüttto 4k aşağında bir maaş için buralara gidilmez.
5. Almanya'dan daha kolay eleman alımı yapan bir ülke yok büyük ihtimalle. Benim de ilk tercihim abd ve avustralyaydı ama daha meşakatli olduğum için Almanya ya geldim.

Bonus: Almanya beklentinizi çok yüksek tutmazsanız sizi mutlu eder. Ama internette ki market videolarından göründüğünden başka bir yüzü daha var. Sürekli kağıt kürek işleri, herşeyin mektupla ilerlemesi, almanların tam bir teknoloji özürlü olması ve 0 pratik zekalarına alışmanız gerekecek. Türklerden daha kibar daha zararsız insanlar olmalarına rağmen acayip sıkıcılar ve kurallara çok çok bağlılar bu bazen herşeyi sorgulamama neden oluyor. Kan tahlilleriniz bile evinize mektupla yollanır. Herhangi bir başvuruyu yine posta ile yaparsınız ve en dandik belge için 4,5 ay randevu beklersiniz. Ama eşiniz ve çocuğunuzun güvende olduğunu bilirsiniz. Kaos yok. İnsanların statüye, Tipe, Paraya bakmadığı daha düz bir toplum. Son olarak ilk 3,4 ay dönemyi düşünebilirsiniz hatta pişman bile olabilirsiniz ama 4. aydan sonra alışırsınız bu ben dahil tanıdığım çoğu göçmende olan bir durum hatta buraya gelen lübnanlı iş arkadaşlarımızın bazılar 1 ay içinde ülkesine geri döndü üstelik b1 almanca öğrenmelerine rağmen.

başka sorunuz varsa memnuniyetle cevaplarım.