Hocam dediklerinizde tamamen haklısınız. Fakat olayı biraz daha geliştirmek gerekiyor.

Her mahalleye kapsamlı olacak şekilde bir hastane açmak hem devlet bütçesine zarar hemde bu konuda doktor yetersizliği mevcut.

Fakat Mahallelerin büyüklüğüne ve nüfusuna göre karar verilebilir diye düşünüyorum. Belli bir nüfus üstüne orada hastane şart olabilir.

Ayrıca Bunu sadece hastane olarak değilde okul olarakta çeşitlendirebiliriz.

Yapılıyor koca koca okullar dolduruluyor binlerce öğrenci vb.

Hükümet yaptığı işlerde en iyisini ve en ekonomik olanı yapmaya gayret gösteriyor.

Bir noktaya en büyük ve en lüks okulu, en lüks ve en büyük hastaneyi, en lüks yolu, en lüks yurt vb. Fakat ulaşılabilirlik ve kullanşlık konusunda sınıfı geçtiğini söyleyemem.

Bende Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'nın en büyük hastanesi olan Şehir Hastanesinde çocuğumu alerji testi için muayeneye götürdüm ocak ayında. Fakat bana mart ayı için test randevusu verdi.

Evet hizmet var fakat topal diyebiliriz.

Birde cami konusuna değinecek olursak bildiğim kadarıyla camilerin yapımı için devlet pek fazla bütçe ayırmıyor.

Hatta Cami'lerin su, elektrik ve ısınma gideri hayırseverler tarafından karşılandığı gibi imamların kalacak yerini ise o cami derneği tarafından karşılanıyor.

Koskoca cami'de 1 imam ve 1 müezzinin maaşını diyanet(devlet) ödüyor. Bir nevi camiler devlete yük değil diyebiliriz.

Fakat Osmanlı devletinde olduğu gibi Külliye kültürümüz devam ettirilseydi eğitim, sağlık, ticaret ve inanç merkezleri hem işlevsel hemde ekonomik olurdu düşüncesindeyim.