Pazardan pasta payı verdik,
Pazarı ülkeye biz getirdik,
Yemin ederim arada açıp gülmek için izliyorum sizleri. En iyi komedi skecinden daha çok güldürüyorsunuz insanı. Çok teşekkür ederim bunun için.
Ego gösteriniz bittiyse gidip pazarın değer hacmini bir araştırın ve o pazarda nasıl bir karınca olduğunuzu öğrenin. En sonunda bıraktığımız sektöre yeniden gireceğiz sizin gibi insanlar yüzünden.
Ekleme ve kapanma:
Başnot: Konu lisans satıcılarına yönelik değildir. Lisans ile birlikte eğitim sattığını ima eden ego yüklü şahıslar ile alakalıdır.
Konuyu toparlamak gerekirse;
Global ve açık kaynak bir CMS sisteminin tema eklentileri üzerine paylaşımları yapan lakin egodan başka birşey paylaşmayan, sözde bilgilendirme yaptıklarını ima edip arkalarında 3 5 alkışcı ile ego okyanusu haline gelmiş hayatlarında, eleştiriyi kabullenemeyen bazı şahsiyetler adına açılmış eleştiri konusudur.
Bir pazar kurmaktan, pazarda kendileri sayesinde para kazanıldığını ima etmekten bahseden kişilerde süper ego bulunmaktadır. Bu tarz insanlar ben merkezli paylaşımlar yapar ve destekçileri çoktur. Karşı tez oluşturduğunuz zaman siz SEN KİMSİN sorusunu sorarlar

Neden yardımını görmüyorum deme gafletine düşerler. Bu aslında internet camiasının kanayan ve pis bir yanıdır. Birilerinin gözüne gözüne sokacaksın ki yaptığın iyiliği yada yardımı, kendini ön plana atacaksın ki tanınasın bilinesin. O tarz insanlardan olmadım olmayacağımda.
Hiçbir vasfı olmadığını düşündüğüm ve internet üzerinde geleneksel paylaşılan bilgileri kendi fikriymiş gibi ballandıra ballandıra anlatan, public bilgiyi kendi yazmış yada icat etmiş gibi ego kasan şahıslardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Bu tarz insanların peşinden yada arkasından koşturduğunuzda elinize birşey geçmez. İnternet üzerinde taktik, strateji adı altında satılan e-book olarak nitelendirilen eğitimlerin %80'i kısa yoldan para kaldırma üzerine kuruludur. Hali hazırda zaten bir introsu olan eklentinin kullanımını anlatarak bunuda eğitim diye satmak benim nezlimde sahtekarlıktan öte değildir.
Eğitim vermek herkesin harcı bir özellik değildir. Bir konuda eğitim verebilmeniz için çok yüksek derecede bilgi birikimine sahip olmalısınız. İnternet sektöründe, özellikle udemy platfromunda satılan eğitimlerin %65'i para kazanma umuduyla yapılan eğitimlerdir. Gerçekten bilgisini aktaran eğitmen sayısı çok azdır. Bir eğitim seti almadan önce bakmanız gereken olumlu yorum değil olumsuz yorumlardır.
Tek vasfı globalde yayınlanmış eklenti / tema ların türkiye ayağında satışını yapmak, yine globalde yer edinen bilgileri kendi hazinesiymiş gibi ego kasarak küççücük topluluğuna anlatan ve alkış furyasına hayran olan kişiler, sırf görüntüde sayısal üstünlük taslayanlar bu sektörün malesef kanayan yarasıdır. Bu tarz insanlar birşey geliştiremez sadece gelişmiş ürünlerin pazarlamasını yapar ve boş sayılarla caka satarlar.
Konu içerisinde yazılanlar benim özelimde hissedilen cümlelerdir. Düşünce özgürlüğü sınırları içerisinde yazılmıştır.