Emphatic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Diyelim adsense kazancımız aylık 1000 TL. olsun. Adsense kazancımızın yattığı banka hesabımıza başka para girişi olmayacak. Sadece adsense kazancımız yatacak. Firmamız var fatura kesme işlemini 1000 TL. için Google a %0 KDV ile fatura keseceğiz anladığım kadarıyla. Peki bu yıllık beyanname olayında vergi oranı kaç? Ne kadar ödeyeceğiz? Yani 1000 TL. aylık para kazanıp bunun çoğunu vergiye vereceksek, domain hosting masrafı, harcanan zaman ve emeğe deymeyeceği için direk siteyi kapatmak daha mantıklı. Bu nedenle soruyorum muhasebecinin düzenlediği beyanname oranı kaç acaba? Yani ortalama aylık şu kadar adsense kazancına şu kadar toplam vergi ödüyorum şeklinde yazmanız mümkün mü? Özelden de yazabilirsiniz isterseniz miktarı.
Hocam, banka hesabına başka yerden para gelmeyecek diye birşey yok. Gelen paranın özelliği önemli. Misal, aynı hesaba eşimden de para geliyor, şirket maaşım da aynı hesaba yatıyor. Ticari gelir olmadıkları için bunlara karışan olmadı şimdiye kadar. Vergi oranı ise gelir vergisi oranları ile ilgili, mesela 2023 yılı ilk 70.000 tl'lik gelir için vergi oranı %15. Sonra oran dilime göre belirleniyor ve bunu muhasebeci bildiriyor. E-arşiv fatura kesiyorum, ünvan "google ireland" adres, Dublin adresi, vergi no 10 adet "2" olarak yazıyorum. Gider olarak gösterdiğim harcamalar ise, domain, hosting, konaklama, yemek vb faturalar