gunwebportal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 2019'un sonlarına doğru şahıs şirketi kurdum. Sanal ofisi yıllık ödüyorum. Geçen aralık ayında 2.080 tl ödedim. Muhasebeciyi de yıllık ödüyorum. 2022 yılı için 2400 tl muhasebe ücreti ödedim. Adsense site gelirlerini 0 (sıfır) KDV ile faturalandırıyorum. 3 senedir bir sorun çıkmadı. Farklı görüşler olsa da, yurtdışındaki bir şirkete fatura kesiliyor sonuçta. Aylık olarak gelen ve giden faturaları muhasebecime gönderiyorum. Onlar da beyannameleri düzenleyip tahakkuk fişlerini yolluyorlar. Ben de çıkan vergileri ödüyorum.
Hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Diyelim adsense kazancımız aylık 1000 TL. olsun. Adsense kazancımızın yattığı banka hesabımıza başka para girişi olmayacak. Sadece adsense kazancımız yatacak. Firmamız var fatura kesme işlemini 1000 TL. için Google a %0 KDV ile fatura keseceğiz anladığım kadarıyla. Peki bu yıllık beyanname olayında vergi oranı kaç? Ne kadar ödeyeceğiz? Yani 1000 TL. aylık para kazanıp bunun çoğunu vergiye vereceksek, domain hosting masrafı, harcanan zaman ve emeğe deymeyeceği için direk siteyi kapatmak daha mantıklı. Bu nedenle soruyorum muhasebecinin düzenlediği beyanname oranı kaç acaba? Yani ortalama aylık şu kadar adsense kazancına şu kadar toplam vergi ödüyorum şeklinde yazmanız mümkün mü? Özelden de yazabilirsiniz isterseniz miktarı.

RakipsizHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yukarıdaki mesajımı tekrar düzenledim bildiklerimi yazdım.
Çok teşekkürler hocam ben konuya cevap yazarken yazmışsınız siz de. Emeklerinize sağlık. Burada merak ettiğim bu yıllık çıkan stopaj vergisi vs. bunlar % kaç oluyor? Yani toplamda biz kazancımızın % kaçını vergi olarak ödüyoruz?