YasinTRue adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikte psikolojik bir tedavi araştır. Özel bir yere gidemiyorsan devlet ne kadar iyidir bilemiyorum ama sıfırdan illa ki iyidir. Onun dışında sosyal fobileri yenmek için basit adımlar yapabilirsin. Mesela yürüyüşe çık. yolda gördüğün bir kişilere selam ver geçerken. Ya da pazara alışveriş merkezlerine vs karış ilk etapta kimseyle bir şey konuşmasan bile inan bana ilerleyeceksin. Yaş olarak güzel bir yaştasın Spor salonunu tavsiye ederim. Başlarda çok ama çok zorlanacaksın ama zamanla inan bana birçok şey çözülecek. Bunun gibi sosyalleşeceğin onlarca yol yazabilirim ama hepsinin temelinde insanlara karışmak var. İ*****r kesinlikle çözüm değil ilerisinde harika yaşanabilecek bir hayatı heba etmek büyük kayıp olur.
Hocam bu yaştan sonra insan içine karışmak o kadar zor ki karşıdaki insanı anlamıyorum bazen. Böyle düşünün karşıdaki insan normal biri ben engeli biri düşün ve bu yaştan sonra diğer insanlar benim halimi anlamıyor belki içlerinden "yaşına bak durumuna bak" dahi diyorlardir. Birde böyle düşünün.

Bebek yada çocuk değiliz karşıdaki insan beni büyük biliyor ama benim bu sorunları anlamıyor.