Aylar sonra gelen değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Dönemlik marul ve limon fiyatına bağlı değişen kâr marjlarına rağmen dükkanı açtığımdan beri Allah'a şükürler olsun 4 haneli cirolardan düşmedim. Aylık ortalama 10 ila 20 bin arasında kazanç sağladım. 20'nin üstünü pek gördüğüm olmadı. Geçmiş zaman kipiyle konuşuyorum çünkü 6 aylık çiğköftecilik serüvenimin sonunda dükkanımı devretmiş bulunuyorum. Bunun sebebi iş yapmamam değil, hem benim için daha kârlı bir rakama gitmesi, hem de e-ticarete çok daha fazla yoğunluk vermemden kaynaklandı. İşler yaz ayında biraz duruldu ancak eylüle giriş yaptığımız anda neredeyse 2.5-3 katına vurdu. Çiğköftecilik bence en zor esnaflık olabilir. Çünkü sabah 10.00 ila gece 01.00-02.00-03.00 arasında değişen çalışma saatleriniz oluyor. Bu da kesinlikle sosyal hayatınızı tamamen kısıtlıyor. Hatta hiç sosyalliğiniz olmuyor çünkü dükkan kapanmıyor. Eğer çiğköfteci açacaksanız kazanç uğruna hayatınızı bir kenarı koymanız gerekiyor. Ben sabah 10da açar akşam 8de giderim diye düşünmeyin, öyle olmuyor

Para kazanmak için çok yaygın saatlerde açık kalmalısınız. Ancak dediğim gibi ustalık gerektirmeyen, 1-2 günde işi kavrayıp işlek yerdeyseniz çok yüksek paralar kazanabileceğiniz, kârı çok yüksek bir iş. Açmayı düşünen kişilere her ne kadar çiğköftesinin lezzetini hiç sevmesem de Komagene'yi tercih edin derim. Diğer bayiliklere göre daha yüksek rakamlar ödersiniz ancak o parayı 2-3 ayda çıkarırsınız. Hem çok yenilikçi hem de ismi var.
Hocam anladığım kadarı ile battalzade den memnun kalmadın