Arkadaşların söylediği gibi, bir proje gördün ilerlemiş gözüne kestirdin dur marka başvurusu yapayım domaine çökeyim olayı çok saçma bir fikir.
Bunun örneğini ben geçen yaşadım bilmeden aldığım bir markaya ait domaindi adamlar itiraz ederken çuvalla belge bilgi ve araştırma hazırlamışlardı domaini geri alabilmek için üstelik adamlar paso reklam çıkıyorlarmış bilinen bir marka olduğu için bende konuyu uzatmadan üst mahkemeye taşımadan bıraktım.
Öyle 250 tl ye marka başvurusu yapıp milletin domainine çökme olayı yok. Marka olduğunu iddaa ediyorsan çok kuvvetli belge ve geçmişin olması lazım.
Bende şuan 2000 adet com.tr uzantılı domain var öyle olsaydı şimdiye kadar 100 tane itiraz başvurusu gelirdi ama 1 taneden başka gelen bir şikayet yok..
Marka tescili 250 tl değil öncelikle basvuru ücreti ile tescil ücretini karıştırmayın kaldı ki başvuru ücreti bile 250TL'den fazla. Marka tescili geçen sene tek sınıfta 2 bin civarıydı. Elinde onaylanmış marka tescili varsa tescili olmayan domaini istedikleri gibi alıyorlar. Bu işler size saçma geliyor diye olmuyor. Uyuşmazlık sistemi gayet net çalışıyor "itiraz ediyorsan belge göster domain sahibinin eli boşsa başvuruda bulunana tahsis et." Bu kadar basit.
Uyuşmazlık sitesi örnekleriyle dolu site geçmişlerini kontrol et görürsün. Adam açmış siteyi projelendirmiş sonrasında domaine itiraz gelmiş marka sahibine geçmiş.
Bu konuda gayet basit ve net; itiraz eden marka üzerinde hak iddia edebiliyor mu? Karşı taraf sadece domaine mi sahip?
Senin bakış açınla bütün uyuşmazlık sistemini boşuna kurmuşlar. Elimde şu kadar domain var diyorsun projelendir bakalım bilindik markaya ait domaini ne yapıyorlar gör.
Domaine itiraz etmeyen marka avukatlarının çoğu da olayın farkında pusuya yatmış marka ihlali yapılmasını bekliyorlar tazminat almak için çogunun gelir kaynağı bu çünkü. Hele ki global markaların türkiye'deki temsilci avukatlarının eline düşersen geçmiş olsun en kötü uzlaşma yoluna gidip indirimle yırtarsın.