Hangi iş olursa olsun, bir kişiyle aylık, projelik, tek seferlik herhangi bir iş için anlaşırken işinizi kendi işi gibi sahiplenen kişilere verin. Öyle kişileri bulduğunuz zaman da bırakmayın.

Neden?
Bugün ve son zamanlarda çevremdeki firmalara, şirket sahiplerine, ajans sahiplerine vb. hemen hemen hepsine bir işiniz varsa r10 daki arkadaşlara yönlendirin. Aralarında üniversite okuyan, bilgisayar teknikeri, mühendisi, yazılım uzmanı, grafiker vb. uzman kişilerin işten ayrıldığı zaman diliminde burada olup ekstra kazançlarla ailesini geçindirdiğini biliyorum.
Bu arkadaşın nasiplenmesi, öğrenci arkadaşların bazı basit işlemler için ekstra gelir elde etmesi ve tecrübe kazanması adına da çevreme sürekli baskı yapıyorum.

Lakin, son zamanlarda çok şikayet almaya başladım.
-Hasta olanlar
-İşe 3 gün sonra başlayanlar
-İşe hiç başlamamış olanlar
-Yapmış gibi gösterip bırakanlar
-Bilgisayarı bozulanlar
-Elektriği gidenler
-Şarjı bitenler
Listede olmayan diğer bahaneleri yorumda belirtebilirsiniz.

Arkadaşım bize küçüklükten beri iş ahlakı denen bir şey öğretildi. Hemen hemen her yerdeki motivasyon konuşmalarında bile çevre edinmenin temel doğrusu müşterinin işini sağlam yapmandır, diyorlar.

En kötü ihtimalle, buradaki başarılı ticaret geçmişi olup 10-15 yıldır ekmek yiyen kişilerin profillerini açıp bakın, birçoğu işkolik, sabaha kadar başkasının işini teslim etmek için canla başla çalışan arkadaşlar.

Hepiniz birbirinizden değerli arkadaşlarsınız, emin olun işinize sahip çıkarsanız yurtdışındaki projeler bile sizin ayağınıza kadar gelir.

Sen yapıyor musun? Diye sorarsanız:
Ben en basit aldığım bir işte bile sorun yaşadığım zaman sabaha kadar uğraşıyorum, uykumdan yemeğimden feragat edip sırf aldığım paranın kuruşuna kadar hak etmeye çalışıyorum.
Bir müşteriye iş yapıp teslim etmişimdir, 3 gün sonra başına bir şey gelmiştir, ek bir ücret talep etmeden direkt baştan oluşturuyorum.
Geçen hafta @yasyil; için komple eticaret reklam kurulumu yaptık ama hiç alakam olmayan bir yerden gelen hata yüzünden benimde kurmuş olduğum bir reklam platformu patladı.
Kendisi bizzat şahittir, sabah, akşam, gece sorun nereden kaynaklanıyor diye birlikte kafa patlattık kaç gün uğraştık bilmiyorum ama 2 gün önce sorunu çözdük. Patlayan yeri komple baştan kurdum, onardım sonrasında benimde zarar gördüğüm 6 kampanya + 10 reklam grubu + 15 reklamı tekrar baştan kurdum.

İşe sahip çıkmak budur, @yasyil; beyfendinin huzursuz olması beni karlı çıkarmazdı. Bu kadar efor üzerine kendisi çevresine de beni önereceğini söyledi. Bu bana yeter, sizlerde kendisiyle güvenerek ticaretinizi gerçekleştirebilirsiniz. İnşallah yakında ofisine gidip acı bir kahvesini de içeceğim

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, haksız mıyım ?