Merhaba değerli forum üyeleri;
Birçok kişiden gelirimi elde ettim ancak gider olarak ne gösterebilirim bunu bilmiyorum. Giderlerimi nasıl düşeceğim. Vergiden hangi kalemleri düşebilirim gibi çeşitli sorular alıyorum. Satırbaşlarıyla gider kalemlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Teşekkür ediyorum.
1- İşyeri Kira Giderleri ( Homeoffice, Fiziki Ofis, Sanal Ofis, Depo v.s.)
2- Muhasebe, Danışmanlık, Aidat vs Giderleri
3- Araç Alım ve Kiralama Gideri
4- Araç Akaryakıt, Sigorta, Kasko ve Bakım Giderleri
5- Çalışan Personellerin Prim Damga Vergisi ve Maaş Giderleri
6- Ulaşım Harcamaları Giderleri ( Otobüs Uçak Tren )
7- Eğitim ve Sağlık Harcamaları Giderleri
8- Online Alınan Hizmetlerin Giderleri ( yazılım, tema, hosting, domain, reklam, sosyal medya hizmeti, vs )
9- Gıda Harcamaları Giderleri
10- Kırtasiye Harcamaları Giderleri ( kağıt, kalem vs )
11- İşyeri Gösterilen Mekanın Faturaları ( Elektrik Su Doğalgaz İnternet Telefon Faturası vs.)
12- Kargo ve Posta Giderleri
13- Pazaryerlerine Veya Başka bir yere ödenen komisyon Giderler ( Trendyol, Hepsiburada, Paytr, Shopier)
14- Alınan Demirbaşların Giderleri ( bilgisayar, telefon, koltuk, kahve makinesi, sandalye, masa, buzdolabı, yazıcı, klima televizyon, vs )
15- Her ay ödediğiniz bağkur giderleri
16- Şirketiniz için alınan tescil, patent vs gibi harcamaların giderleri
17- Yiyecek ve İçecek Harcamaları ( Getir,yemeksepeti gibi firmalardan alınan yemekler de buna dahil )
Genel olarak gider olarak gösterilebilen kalemleri satırbaşlarıyla sizlerle paylaştım. Eksik paylaştığım veya unuttuğum olursa konu altına hatırlatın lütfen.
Dipnot : Yukarıda paylaştığım giderlerin bazılarında özel şartlar vardır. Bu sebeple detaylı olarak mali müşavirinizden bilgi almanızı öneririz.
Daha fazla bilgi almak da isterseniz pm üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Yardımcı olurum. ☺