5 sim, numara kiralayan-sms onaylatan bir site.
buraya düşen TR numaralar birilerine ait. İzinleri olmadan sms onayı için telefonları kullanılıyor. Ana konu bu.
yorumlarda oluşan tartışma
-3. parti bir uygulama bunlardan (tr vatandaşları) data sızdırıyor. Android telefon kullanan kişilere viruslu reklamlar ile adeta terminale dönüşmüş gelen gideni aktarıyor.
-yok hayır, cihaz ile bir alaka yok, sinyalleri analiz edilebiliyor. Hatlara sms gönderip o sms leri okuyabiliyoruz. Kim olursa olsun.
2. tartışma bana mantıklı gelmedi, oparatörler sinyalleri bant genişliği bilmem frekansını oynayıp daha kücük hacimlerde şifrelenmiş şekilde iletir. Telefonda sinyal tekrar cozülür okunur hale gelir. Aynı radyoda olduğu gibi, her bir oparatöre ayrı ayrı sızıp içerden halletmek gerekiyor gibi geldi bana (tahinim)
Bana kalırsa yorum yapan kişinin telefonu 3. parti yazılımlar ile ele gecirildi ve sosyal mühendislik ile bir şeyler kanıtlanmaya çalışıldı.
hocam bahsettiğiniz kişi ben miyim? yani eğer bensem şöyle anlatiyim imkansız dediğiniz çünkü adam konu açmıştı forumda bu şekilde mesaj atabiliyorum diye ücretli şekilde. bende örnek atmasını istedim ve attı. yani adamla başka bir muhabbetim yok.