ayesoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu sahibinin haklı olduğu nokta 2. elin durması ve ilanlardaki "bulunabilir" dediğiniz araçların sadece piyasanın üstünde satılmaya çalışılan araçlar olması. Ciddi anlamda stok yapılmış durumda şuan imkanı olan herkes bi şekilde araç aldı ve bekletiyor. Yoksa 500binlik araca 600 bin verecekseniz araç bulursunuz zaten.
Kime ,neye göre 500 binlik? Devletin veya dünyanın bir kurumu var mı bunu sabit değerlendiren bir bilir kişi heyeti ? Bu düşünce zaten başlı başına hata mal adamın para ötekinin zorla satan da alan da yok.
örnek veriyorum şimdi ben A kişisinin verdiği dijital yada fiziksel hizmetlerin değeri fazla sende indir fiyatını senin hizmetlerin bu kadar etmez diyince indirecek mi o kişi ? tabiki hayır en başta kendimiz .. havadan sözler yazıp piyasa meleği olmak kolaydır iş icraate gelince bir kişi dönüp de yazdığını uygulanmaz .

O yüzden kimse araba yok dememeli sadece sıfır araç zaman istiyor sıraya yazılıp 1 2 ay içinde alıyorlar akrabalarım aldı yani aman aman ölüp gidilip feryatlar yakılacak bir kriz değil sıfır araçta zaman problemi de sadece bizde olduğu düşünmüyorum .
Kaldı ki araçların piyasasının üstünde veya altında olduğuna piyasa yön verir az çok zaten arkadaş araç yok demiş bende olduğunu gösterdim. Yatırım amaçlı ev alınırken araç alanlara stokçuluk denmesi de bir kısmın işine geldiği gibi sıfatlar takması gülünç geliyor