CoderMaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kredili ürün ve ödeme alışkanlarınızı takip edin yükselir.
Hocaö kredili üründen kastınız aldığımız bir şeyi taksitlendirmek mi? Mesela geçen 500TL biletimi 250TL olarak 2 ye taksitlendirdim günü gününe ödedim bu iyi mi oldu?

cezasahasi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sen bana güven. kredi notum 0 dan başladı
Ama hocam mesela krediyi kötü kullansak borçları ödemezsek eksiye mi düşüyor o zaman🤔 Başka bir hocamız 1100-1200 arasında başladığını söyledi sanki bana daha mantıklı geldi ama bende bilmediğimden soruyorum.

Lederheld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kredi notu genellikle 1100-1200 civarlarında başlar. Kredi limitlerinizi düzenli kullanmanız ve ödemeleriniz doğrultusunda artabilmektedir. Düşmesi için ödeme düzeninizin olumsuz yönde değişmesi veya sorunlu bir durumda olması yeterlidir. Başlangıç olarak ne sıfırdan başlar ne de en yüksek bir rakamdan. Tabiri caizse kötünün iyisinden başlarsınız ortalamaya yakın olacak şekilde. Sonrası kullanımınıza bağlı artar, azalır ve şekillenir.

Kredi notunuz başlangıç seviyesinde ortalama bir nottur. Kötü değildir, iyi olarak da değerlendirilemez.
Anladım hocam. Cevabınız için teşekkür. Hocam peki mesela ben başka bir kredi kartı başvurusu yaptım ama red yedim. Bu kredi notuna yansıyor mu?

emrettin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullandığınız kredilerin miktarına göre de bu puan artış yaşar hocam, yani örnek verecek olursam 500 TL'lik bir kredi kartı ile 5000 TL'lik bir kredi kartının verdiği puan aynı olmaz, artış oranları da farklıdır yani. Kullandığınız kredi ve kredi kartı sayısı arttıkça da kredi puanınızın yükseliş hızı artar.
anladım Hocam peki mesela ben başka bir kredi kartı başvurusu yaptım ama red yedim. Bu kredi notuna yansıyor mu?