Bu şekilde yapmazlar, yapamazlar. Bir simkartın yedeğini çıkarırsan Türkiye Cumhuriyetindeki tüm banka hesaplarına anında bloke konur. Sim kart kayıp ihbarında bulunursan da. Tabii dili olan konuştuğu için sorun yok. Bahsettiğin RAT kullanıcının banka şifresini okumaya, bunu kaydetmeye, gecenin ikisinde telefonu sessize almaya, o şifre ile hesaba girmeye, gelen SMS'i okumaya yetiyor zaten. Senaryo genelde o şekilde mi oluyormuş, peh
Ayrıca bu arkadaşlar oldukça acemi. Önce kredi başvurusunda bulunur gelen cevabı beklersin, daha sonra tüm miktarı aktarırsın. Ayrıca en az 100+ farklı proxy ve vpn ile oluşturulmuş birbirleriyle bir noktada bağlantısı tamamen kesilen ve farklı izlere yönlendiren crypto hesaplarına çok rahat çekebilirlerdi parayı. Soğuk cüzdan denen şeyden haberleri yok galiba.
Yıllarını vermiş bir siber güvenlikçi olarak tek tavsiyem, android'den kaçın!
Geçmiş olsun.
Bu rat dediğiniz olay İoslar da yiyor mu ? hayır güvenlik nedeniyle kullanıyorum İos cihazı eğer öyle birşey var ise, tedirgin olmalımıyım ?