Arkadaşlar merhaba yaklaşık 5 yıldır sigara içiyorum. Başladığım ilk günden beri hiçbir zaman hayatım boyunca içmeyi planlamadım hep bırakacağımı düşündüm.
Sigaraya başladığım ilk 2 yıl günde en fazla 1 paket içtim fakat son 3 yıldır günde en az 25-30 tane içiyorum. Daha önce 3 günlük bırakma tecrübem oldu nikotin sakızıyla ve maalesef sakıza rağmen ciddi şişkinlik yaşadığımı hatırlıyorum, şuanda sigara içmeme rağmen gün içerisinde hafif düzeyde şişkinlik yaşıyorum ve sigarayı bırakınca bunun daha da şiddetlenmesinden endişe ediyorum.

Merak ettiğim şey şu, sigarayı azaltarak bırakabilir miyiz? Bu şekilde bırakabilen var mı? Bu şekilde bırakmak istememin iki nedeni var birisi şişkinlik diğeri de sigaranın kimyasal bağımlılığından ziyade ilk olarak psikolojik bağımlılığıyla mücadele etmek. Mesela günde 3 tane sigara içen insan, moladan sonra, kahveden sonra, okula veya işe giderken yol aralarında, otobüs beklerken sigara içmemek ne demek bilmiyor ve onu zorlamıyor. Ama 30 tane içen bir insan her sigaraya bir anlam yüklüyor ve piskolojik olarak bağımlılığı artıyor. Özellikle azaltarak bırakmış arkadaşlardan tavsiyeleri bekliyorum çok teşekkürler şimdiden.