hocam ben engellliydim içeriye girdim tmm çıkabilirsin dediler yüzümebile bakmadılar tmm senlik iş kalmadı ankarayabiz gondeririz dediler
Merhaba,
Sağlık ocağına gittiğinde 3 ve 4. seviye obez değilsen hastaneye yönlendiriyor. Hastanede kilon sınırdaysa gitmek isteyip istemeyeceğin sorulabiliyor; sınırdan fazlaysa heyete yönlendiriyorlar bir kaç gün sonra hastane doktorlarının / heyetin karşısında 1 yıl erteleme yada tamamen çürük veriyorlar. Çürük raporunu askeri şubeye götürmen gerekir, 1 yıl erteleme ise götürmene gerek yok.
hocam ilk sene gidiyorsun sana uygun değil derse 3 sene içinde sizi her sene 1 er kene gönderiyor sonra o evrağı askerlik şubenize teslim ediyorsunuz, sonra size e devletiniz üzerinden raporunuz daha sonra bulunduğunuz adrese gönderiyorlar.
Cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Şubeye ulaşamıyorum bayadir o yüzden konu açtım. Şimdi şube ile görüştüm. Benim rapor sebebim göz derecelerimin yüksek olması. Şubenin dediği kadariyla eğer sağlık ocağında doktor tamam derse bize gelmiyorsunuz. Eğer hastaneye yönlendirirse oradan raporu alıp şubeye götürüyoruz. Şube sisteme işliyor ve Ankara bunu onaylıyor veya onaylamiyor. Onaylarsa sorun yok onay vermezse gidiyoruz askere