Efendiler,
Bu konuyu açan kişi bir haksızlık olduğunu ve kurallara uyuluyor gibi gözükerek taban fiyatın ihlal edildiğini dile getirmiş. Piyasanın eskisi, yenisi, ben şöyleyim, ben böyleyim naralarını gidip pm üzerinden atın. Bu forum içerisinde açılan bu konu sidik yarışı yapacağınız bir konu değil.

Ticaret konusunda taban fiyat yazarak satın alma yada iletişim için ana siteye yönlendiriliyor ve fiyat taban fiyatın altındaysa ticaret konu sahibi kurala uymadığı için gereken ceza ne ise o verilir. Bu forumda birçok kategoride taban fiyat kuralı delik deşik edilmekte. Tanıtım olarak açılan konularda yazan fiyatlar taban fiyat kuralı gereğince zorunlu olarak yazılıyor çoğu konuda. Pm üzerinden yada diğer iletişim yollarında hangi ticaretin ne kadara yapıldığına dair bir bilginiz olmuyor olması imkansız zaten.

Taban kurala uyarak gerek buradan gerekse özel iletişim kanallarından ticaret yapan kişiler yok mu? Elbette var ama yapmayan büyük bir güruh da var.

Çoğu kategori sadece r10 üzerinde satışı yapılmayacak ticaret konuları ile dolu. Bir kişi websitesi üzerinden satış yaptığı ürünü burada da listeliyor taban fiyat kuralı gereği fiyatı da ona göre yazıyor ama satın alımı websitesi üzerinden yapıyor. Haliyle dönemlik indirim adı altında buradaki taban fiyattan değil daha ucuza verebiliyor.

Şimdi bunun tartışmasını yapın sidik yarışı değil. Buradaki konusundan kendi sitesi üzerinde satış yapan bir kişi taban fiyat altında satış yapmış olursa ceza almalı mı? almamalı mı?
Müşteri alışverişi başka bir siteden yapıyor lakin o siteye r10 üzerinden gitti, r10 üzerinden gittiği için ticaret r10da mı yapılmış sayılmakta? At gözlüğü ile bakarsak müşteri siteye referans olarak r10 üzerinden gidiyor alışveriş r10 dışına çıkmış oluyor.

Gelde şimdi işin içinden çıkın bakalım.