Bu konu çok derin kimsede içinden çıkamaz gibi geliyor bana.

Öncelikle satış hakkı kendinde olmayanın satış yapması hem suç hemde etik değil. Bu kriteri temele aldığımızda forumda satış yapanların %95 inin konularının kaldırılması lazım. Tema ve eklenti üreticilerinin bi yerlerden birşeyler alıp veya çalıp satanlarla rekabet etmesi kadar saçma bişey olamaz. Çaresi varmı hayır yok, son kullanıcı senmi yazdın omu yazdı ona bakmaz işine hangisi geliyorsa ordan alır geçer.

Taban fiyat uygulanması konusu ise tamamen bu lisans alıp çoğaltan veya birden fazla kurulumlu lisans alıp satış hakkı olmamasına rağmen satan arkadaşlar sebebiyle geldi sanırım. Yoksa günlerini/haftalarını verip bir ürün çıkartan kişiye taban fiyat uygulanmasına gerek zaten yok benzersiz bir ürünün taban fiyatı olamaz, ister 5000 tl ye satar isterse 5 tl ye emek kendi emeği ve kendine biçtiği değere dışarıdan biz yorum yapamayız. Ancak onlarda şuan bu saçma potada eriyorlar.

Ben bu konuda bir çözüm göremiyorum, hergün bir başkası bu satış işine girecek gibi. Bunun önüne geçmenin yada kontrol altına almanın, hata yaptığında uyarı verilebilmenin gerekirse cezasının kesilmesinin yolu (bence) ücretli bir meslek rankı tanımlanmalı ve sadece o arkadaşlar o alanda satış yapabilmeli. Bu kesin bir çözümmüdür, maalesef bununda kesin çözüm olmadığı ortada.

Sektörden (şimdilik) çekilmiş birisi olarak tüm sektörün w*rez ve illegal kopya satımına dönmüş olması üzüntü verici.