düşündüğüm şeyin olması imkansız ozaman 0 komisyon ile içerde çok güzel ticartler dönerdi anca şey olması lazım insanlar kendi aralarında ticaret yapacak r10 gibi letgo gibi ondada ************** olayları olur sıkıntı ya ,
birde bu tarz sciprtler neden kiralık oluyor ilk defa gördüm item sciprtlerinde sadece tabi emeği çoktur ona birşey diyemem sadece bunlarda gördüm
teşekkürler tüm bilgiler için
Diğer satıcı arkadaşlar yanlış anlamasın. Ama bir Scriptte tek seferlik ücret almak demek ben günü kurtarmak istiyorum demek.
Bugün bir geliştirici scriptine güncelleme yapmak isterse 3-4 sınırsız lisans parasını feda etmesi gerek. Kendi bile yapsa sonuçta emek olacağı için bunu hesap etmesi gerek. Daha bunun tasarımı falan da var.
Örneğin dün bahsettiğim script için güncelleme yayınladım. Bunun bana maliyeti X.xxx tutarında oldu. Benim bunu çıkartmam için her ay düzenli satış yapmam ya da güncellemeleri ücretli sunamam gerekli. Bende aylık kiralama usulü yapmaya karar verdim.
Bunun sebebini de şöyle anlatayım. Ben bugün Orius satış bedeli 1000-1500 lira yazıp sınırsız lisans versem muhtemelen ilk birkaç ay dönüşü çok mükemmel olur. Bu süreçte onlarca kişiye destek verme yüküm oluşur. Ekstra olarak lisans alanlar da lisansını başkasına sattığı sürece hem benim satışlarım düşer hem de sürekli yeni müşteriye destek zorunluluğun artar.
Uzun lafın kısası, sınırsız lisans satmak en azından bana kazandırmıyor. Mevcut 1000 müşteriye her gün destek vermek yerine siz gibi sektöre yeni girecek arkadaşlara bu şekilde bilgi verme zamanım doğuyor.
Rica ederim, kolay gelsin