enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu sorularınız tamamen size bağlı hocam. Ama şöyle basitçe üstünden geçecek olursak,

Eğer benim scriptim olan Orius V2'yi seçerseniz aylık 400 lira kira bedeliniz olacak.
1 yıllık alan adı ortalama 150₺
1 aylık host ortalama 30₺

Yani bu durumda *ortalama olarak 450 liralık bir masrafınız olacak. Buna ek olarak eğer şirket açarsanız aylık 1200 lira civarında muhasebe, her ay ödenen sabit vergi ve sanal ofis ödemesi falan oluyor. (+ kazandığınız bedelin kdv ve yıllık gelir vergisi bedeli)

Bunlar dışında eğer Turkpin api kullanırsanız harcadığınız kadar yükler herhangi bir bayi ücreti ödemezsiniz. Ama farklı bir site kullanırsanız ekstra bayilik ücreti vesaire ekleniyor.

-----

Geri dönüş konusunda ise reklam platformunuza ve marka tanınırlığınıza bağlı olarak kazancınız değişir. Epin sektörü genel olarak kuruş kuruş kazandıran ama bir müşterinin sürekli alışveriş yaptığı için devamlılığı olan bir sektördür.

biri siteye bakiye yüklediğinde %kaçı devlete gidiyor item satışıda ekleyeceğim için bir trade ortamı olsun istiyorum örnek 100 liralık bir item alacak biri 100tl bakiye yüklediğinde bunun nekadarı vergiye kesiliyor , diğer siteler %10 komisyon alıyor ben bu komisyon oranını giderim olmazsa vergi olarak %1e %0a çekmek istiyorum ticaretin çok dönmesi için