Merhaba dostlar, uzun bir süredir bilgisayarsız şekilde devam ederken birden MBA M1 alarak iş anlamında hiç kullanmadığım bir işletim sistemi olan MacOS ile tekrardan başlangıç yapmayı hedefliyorum.
Kendimce yaptığım şeyleri buraya ara ara gelip yazacağım.
İlk iş olarak cihazı 2.el olarak 13600₺ fiyata almış bulunuyorum. 8/256 Kombinasyonlu. 29/01/2023
İkinci aşama olarak en başta php üzerine ufak çalışmalar yapacağım bu yüzden eski alışkanlıklara göre olan vscode düşündüm ancak madem yeni bir başlangıç yapacağız yeni bir editör/ide seçeyim diye düşünüyorum. Bu yüzden farklı olması adına bu akşam araştırma yapacağım insanlar neler kullanıyor + lar ne eksiler ne ona göre bir yol haritası çizeceğim.
Güncel olarak bir bilgisayarcıda teknik servis elemanı olarak çalışıyorum sabah 8.30 akşam 8 kalan zamana baktığımızda çok fazla vaktim olmuyor ama yapabileceğime inanıyorum
Bu konuyu niye açıyorum ? Birşeyleri düzene sokmaya başlayacağım bu konunun motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum.
Bulunduğum konumda bu tarz konuları konuşup fikir alışverişi yapabileceğim insan yok. Belki bu konuyu gören birisi bak şurada şu olur ben şöyle yaptım vs diyerekten paylaşımda bulunur benim veyahut bir başkasının işine yarar bakalım zaman neyi gösterecek.