Öncelikle konuya yorum yazan arkadaşlara söylüyorum. Bakın arkadaşlar, yıllardır aynı şeyi yapıyorsunuz (Bireysel olarak değil, üyeler bazında söylüyorum). Dinlemeden, olay bilmeden hemen yorum yapıyorsunuz. Sizin yaptığınız, aşağıdaki görseldeki gibi oluyor. Yani sadece size verilen ile yetiniyorsunuz. Acaba olayın başka bir yönü var mı diye sormuyorsunuz.

Olay şöyle; Bu arkadaş forum dışından birine logo veriyor. Daha doğrusu kişi forum üyesi ama forumda bir mesajlaşma olmuyor. 7 gün için anlaşıyorlar. Ancak o kişiler bir sorun yaşıyor ve 8. gün teslim için yazıyorlar. Bu arkadaşımızda yaşanan 1 günlük gecikme nedeniyle işi istemiyorum iptal edin diyor. O kişiler de hiç ikiletmeden iadeyi yapıyorlar. Daha sonra bu arkadaşımız gelip şikayet konusu açıyor. Haksız bir şikayet konusu açtığı için ceza alıyor. Ancak yine yeterli gelmemiş konuyu hala uzatıyor.

@arifagcakaya; birincisi burası bir mahkeme değil, bunu yıllardır söylüyoruz. Siz istiyorsunuz diye kimseye ceza veremeyiz. İkincisi, şikayet konusu açma ve ticaret puanı verme kurallarını hala okumamışsınız. Ben aşağıya ekleyeyim maddeleri. Aksi halde ceza almaya devam edeceksiniz çünkü belli. Ve size naçizane bir tavsiye vereyim. Herkesin zor zamanları olabilir. Biraz anlayış göstermek kimseye bir şey kaybettirmez.

https://www.r10.net/r10-gelistirmele...ri-itrade.html
  1. R10 dışında gerçekleşen ticaret için olumlu ya da olumsuz ticaret puanı kesinlikle kullanılamaz. ( Satıcıya ilk ulaştığınız yer kesinlikle R10 olmalı ve ispat edilebilmeli. Yani forum içinde mutlaka mesajlaşmanız olmalıdır.)
Kurallara aykırı olarak itrade'ı kullananlar ve kural dışı olduğu için silinen ticaret puanları hakkında anlamsız konular açıp mesaj yazanlar, 1 aydan az olmamak üzere R10'dan uzaklaştırılacaklar.