Simdi yukarı tükürsem bıyık assagi tükürsem sakal nasıl bi durumun icerisindesiniz

Öncelikle üzücü bir olay köpek saldırısı sonrası hayatını kaybetmesi yakınlarına sabır versin hakikatten zor

Benim sokağım da ordu gibi bekleyen bir çete var herkes hayvan. Sevmeyebilir sevdirmek de zorunda değiliz. O ayrı mesele korkanlar var çoluk çocuklarını dışarıya bu yüzden çıkarmayanlar var herkes senin benim evinde can beslemiyor ben 11 yaşındaki evladı hala ekmek almaya gönderemiyorum mesela

Onlara da hak vermek lazım yani kimse kusura da bakmasın hayvan severler olarak
Abicim bu farklı bir durum

Basit bir örnek veriyorum iyi dikkat edin

Bir hayvan barınağı şehrin göbeğinde bu hayvan barınağıninin ismini vermiyorum .belediyeden yardım alamadığı zaman bu canları koz olarak kullanabiliyor mama veya yardım gelmezse dışarı salarım hepsini diyor ve yapıyor da evimizin yakınlarında onlar ca guruplar halinde köpeklerin dolaştığını görseniz nasıl bir tepki verirdiniz veya su köpek ısırması sonucu hayatını kaybeden sizin evladınız olsa ( Allah göstermesin) sizin tepkiniz ne olurdu çok merak ediyorum emin olun ki o acı ve üzüntü ile ne yapacağınızı şaşırırsın Allah göstermesin

Kesinlikle sokakta hiç bir hayvan kalmayacak şekilde sahiplenilmesi gerekli fakat ben köpeklerin sahiplenmesini kesinlikle destekliyorum evimde bir kedi besleyen biri olarak da kedilerin sahiplenme konusuna kesinlikle sıcak bakmıyorum ( sebebi kedi avcı bir hayvandır bugün kediler kesinlikle aç kalmaz ki doğalarini biz yok ediyoruz onlara mama vererek onların avlanma iç gudulerini ellerinden alıyoruz ve bize muhtaç duruma geliyorlar ben ) köpeklerde böyle bir durum soz konusu deil mümkün olduğunca kısırlaştırma uygulanması ( buna da karsı çıkarlar) ve sahiplenme bilincinin ciddi şekilde aşılanması gerekir .

Kedilerin de kisirlastirilmasi tarafındayım ki görüyoruz örneklerini her sokak başında 10larca kedi ve malesef ki kontrol altına alınamayan bir büyümeden bahsediyoruz her insan 2 kedi sahiplenme de bulundu bile yine yetişemez durumda . Üzülüyorum elimden geldiğince yardım etmek istiyorum fakat nereye kadar dernekler de yetersiz kalıyor hepsine yetişemezsin.
Keşke daha büyük olanaklarımiz olsa ve hepsiyle ayrı ayrı ilgilensek herkesin İŞİ GUCU VAR bir onlar gibi bizde var yasam mücadelesindeyiz ..