Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, KOSGEB desteğinden yararlanmak için oda kaydı yapılıyor. Bir de ihalelere vb girebilmek için.
Karşılıksız şirket açılışında geleneksel girişimci desteği altında 5k para veriyorlar. Onun dışında danışmanlarla proje ayarlayıp belirli şartlarda destek alabiliyorsunuz.

Çoğu kişinin muzdarip olduğu konu oda kaydının şirket kapatılmadan kapatılamaması. Birçok konuda görmüştüm. Muhasebecim de destek alırsın ama düzenli harç ödersin kapatamazsın dediği için ben oda kaydı yaptırmadım.
Evet daha önce 5k gibi bir rakamı başvurumdan yaklaşık 9 ay sonra almıştım,işin komik tarafı önce esnaf kefalete gidip kredi çekmek istediğimi belirttim önce oda ve sicil kaydı yap gel dediler gidip yapıp geldim(yaklaşık 3.5k sadece kayda gitmişti) kefalete gittiğimde aynı eleman ipotek edilebilecek bjr gayrimenkulüm yok ise vermediklerini söylemişti ben o kadar masraf yaptıktan sonra mı geldi aklına diye girişip soluğu karakolda almıştık maalesef,5k destek ödemesi gelene kadar aidatlarla oda kaydı zaten 5k ya denk gelmişti yani sadece odaya bedava kayıt olmam için devletten sözde hibe aldım hala aidat ödüyorum 😅 neden kime meçhul tabii. Proje içinde yaklaşık 30 40 sayfalık dökümanla başvurduk ortada makina üretim vs olmadığı için hibeyi geçin 1 tl kredi dahi alamadık keşke bültendeki kadar basit olsa herşey...