senin daha önce aldığın bir markayı nasıl alsın? başvursa bile red yer. Ama marka daha önce alınmamışsa alabilir. Senin markayı almadan daha önce tanıtım ve satış işlemi yapman bir şeyi değiştirmiyor sanırım.
Hayır, domainlerde ilk gelen alır mantığı söz konusu. Önceden .com.tr domainler belge ile tescil edilebilmekteydi, fakat şimdi o da ilk gelen alır mantığına döndü. Marka tescili ile domaini sizden alamazlar.
Marka tescili ile com.tr domainini mahkeme kararıyla alabilirler.
1-Marka kurulmaz ( Bu tür tabirler önemlidir )
2-tr domain için tescil gerekmiyor artık
3-Markanız tanınmış değilse Başka sınıftan marka alabilir ve Domain alınmış ama çalışmıyorsa sizden alabilir ( Mahkeme ) Tanınmış bir Marka ise alakasız sektör bile olsa İtiraz edip engellenir Örnek: Intel markası ile Don satamazsınız
Tescil konusunda her kafadan ses çıkar ama çoğu kişi tescil <=>Patent farkını bile bilmiyor Ciddi bir proje ise mutlaka uzmanla çalışın
Hocalarım, sanırım ben yanlış ifade ettim. Bizim kullandığımız marka ismi XYZ olsun. Uzantı olarak com ve com.tr aldık, sosyal medyada da kendi çapımızda içerik üretiyoruz. Marka başvurusu yapmadık, amatörüz, kendi kendimize takılıyoruz ama mesela XYZ ismini de 2 yıldır kullanıyoruz diyelim. Sonra birisi çıkıp bizim amatörce kullandığımız o markanın ismi, sektörü, otu kökü her şeyi dahil patent, tescil vs başvurusu yapıp elimizden alabiliyor mu? Yani markayı olduğu gibi kullanma hakkını alabilir mi başvurarak?