Karakola gidip ver teli kurtul, sahibine ben ulaşacağım inadı bana mantıksız geliyor.
sanki burda ulaşılmaya çalışılan husus:
Sahibi yoksa bana kalsın telefon .
Varsa da başım belaya girmeden teslim etmiş olayım,
IMEI Numarası SIM yuvasındaki parçanın üzeirnde, onu btk imei sorgulama kısmına yaz, orada yazar statusu. Çalıntı diyorsa koş polise ver onlar bulurlar. ithatlat yolu ile vs vs yazıyorsa TR cihazıdır.
bu hikayeye ancak kendinizi inandırabilirsiniz. ben size olayı özet geçeyim ;
bknz bu tabloda en iyi ihtimalle 2 yıl hapis alırsınız o da en iyi .
sokakta 50 bin para bulmuş eve getirmişsiniz, parayı odanın ortasına koymuş sahibini bekliyorsunuz. polisi aradınız buraya getirin sahibi gelirse veririz dedi güvenmediniz evde duracak =)
gerçekten iyi değilsiniz =)
telefonu çaldınız ya da buldunuz. açık bırakarak sahibinin içinde hat olmadan nasıl olacaksa ulaşmasını bekliyorsunuz polise güvenip teslim etmiyorsunuz =) aklınız sıra iyi niyetli hareketleriniz ile sahibi çıkarsa iyi niyetten yırtarım çıkmazsa telefon benimdir oyunu oynuyorsunuz.
yukarıda zaten 2 satıra tahammül edememeniz çok normal bunun 50 katını karakolda sorguda yönelttiklerini düşünün o zaman anlarsınız.
götürün emniyete teslim edin böyle iyi niyet olmaz büyük zarar görürsünüz
cihaz kilitliyse imeiyi göremez hocam apple yetkilileriyle iletişime geçmek daha mantıklı olabilir
Bir de arkadaşlar, dediğim gibi antalyada yaşıyorum. Telefon yabancı birisinin. Şuan e devletten sorguladım ve imei kayıt dışı diyor. Yani buraya gelen turist evine de gitmiş olabilir. adamlar 3 7 günlük tatile geliyorlar ve polise başvuracak kadar vakitleri de olamıyor. Mümkünse kargo ile gönderebilirim kendisine belki ihtiyaç sahibidir. Bilemeyiz.