merhabalar ,
şimdi bunun birden çok sebebi olabilir.
Bazı durumlarda mevcut işletim sistemi kaynak dosyalarında sorunlar oluşabiliyor ve bu tarz yavaşlıklar yaşanabiliyor. Tüm yedeklerinizi alarak kullanmış olduğunuz hdd ile yeni bir işletim sistemi kurarak test edebilirsiniz. Aynı şekilde rar dan çıkartamadığınız dosyalarınızı da rardan çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz.
Harddisk te bad sektör olabilir. Bu da okuma ve yazma yaparken hasarlı alanlarda okumakta zorluk yaratır ve yavaşlığa sebep olabilir.
Elinizde farklı boşta duran bir hdd var ise eğer öncelikle ona işletim sistemi kurarak açılış hızını ve rar dosyalarını test edin.
Windows masaüstünüzde çok yüksek boyutlarda veri varsa eğer açılış hızını olumsuz yönde etkiler.
Işlemcinize bakım yapmanızı öneririm. Aşırı ısındığında da bu yavaşlık söz konusu olur fakat sadece açılış esnasında yaşamazsınız bu yavaşlığı. Bilgisayarınızı kullanırken da yavaşlık yaratır.
Winrar dosyanızı rardan çıkartamıyorsanız eğer ram veya hdd sorunu olabilir. Ramlerinizi 2 slot olarak kullanıyorsanız tek tek çıkartarak denemenizde fayda vardır.
Bu denemeleri yapmadan ssd almanızı tavsiye etmem. Eğer ki sorun ram veya işlemciden kaynaklıysa boşuna para vererek ssd almış olursunuz .
öncelikle tüm donanımları test ederek sorunsuz olduklarını onaylayın. Daha sonra parça değişimine gidin.
haklisiniz öyle yapacağim