Merhaba arkadaşlar, 3-4 arkadaşımla metin2 server açmak istiyoruz ve r10 forumlarında daha önce açılan konuları inceledim burada bir arkadaş irispanel önerisi yapmış sonrasında olumsuz da bir yorum görmedim o yüzden sizin tavsiyeniz diye orayı düşünmüştüm, ama tavsiye edebileceğiniz bizim kolaylıkla yan uygulamalarla uğraşmadan panel üzerinden her şeyi ayarlayabileceğimiz bir yer var mıdır?
bide sormak istediğim açacağımız zaman güzel bir reklam yapmamız lazım nereyi önerirsiniz nasıl bir reklam yapabiliriz? Bunları siz değerli üyelere, arkadaşlara sormak danışmak istedim saygılarımla..
Merhaba,
Sana basit bir şekilde anlatayım o halde.
Öncelike files seçmen gerekiyor. Piyasayı bilmediğin için iris panel öneriyorum. Bir çok arkadaş şöyle böyle der ama iris panelde 3-4k aktif oyuncu görülen serverler bile olmuştu. Adlarını hatırlasaydım buraya yazardım.
Sebepleri şu şekilde
1-) Yazılımcılar hatalı yaptıkları yada koydukları açık ile piyasanı çökertir.
2-) Uriel dahil olmak üzere hile artık var iris panelde hepsini engelleyebilirsin. Bunun için ortalama 2000 TL bütçe ayırır isen tüm hileleri satın alıp engellemen sadece 10 dakikanı alır hatta discord örgütü ile daha ucuza halledersiniz.
3-) Kullanımı son derece basittir. Açık gibi olaylar yoktur. Her şeyi panelden yapabilirsin. Asla derdin olmaz.
4-) Bir güncelleme gerektiğinde sunucuya reboot atman bile gerekmez. Her şeyi panele yansıtmışlar. Bir sorunun olduğunda anında çözersin. Ekibin olmadığında bile panele girip 2 dakika içinde sorunu çözersin. En büyük artısı budur. Bilmeyen kişiler bile bu işi yapabilir.
5-) Yazılımcılara dünya para vermen gerekmez. Sadece oyunu bilen ekip kur bir kaç tayfa ile mükemmel bir files tasarlarsınız.
Unutmayın iris panel bir içeriği yoğun bir files sistemidir sadece siz istediğinizi bir admin paneli üstünden düzenleyebiliyorsunuz.
Bütçe olarak kafadan 100.000-150.000 TL derim ilk oyunda fazla para gider isim için.
Reklam kısımları şu şekilde
1-) 3-4 youtuber ile anlaşıp 7 8 bölüme ortalama 50K-60K ödersiniz.
2-) itemci ve turkmmo da sağ sol reklam alırsınız ortalama 10k-15k
3-) Sms datası satın alırsınız ve sürekli spam yaparsınız. (EN önemlisi budur) 15k kadar miktar gider.
4-) Facebook ve discord gruplarında reklam alırsınız buda ortalama 10K
5-) Instagram story vb attırsınız ortalama 15-20K
Fiyatlarda sürekli değişkenlik sağladığı için tek tek gidip youtuber, yayıncı instagram sayfaları ile konuşmanız lazım.
Tüm mesele iyi bir yapı sağlamaktadır. Emek sunucuları her zaman kazanır.