hares adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
satislar modelinde şu şekil Hersatışın Tahsilatını Toplattırmayı Konuyu açtığım gün Şu Şekilde çözebilmiştim
    public function tahsilattoplam()
    {
        return $this->hasOne('App\Models\tahsilatlar','satis_id','id')->selectRaw('tahsilatlars.satis_id,SUM(tahsilatlars.tahsilat_tutar) as total')->groupBy('tahsilatlars.satis_id');
    }
ama şöyle bir sıkıntı var., selectRaw İçerisinde "tahsilatlars.satis_id," Değerini Vermediğim Sürece Tahsilatlartoplam verisi boş Geliyor.
Son Olarak Tahsilatların Türüne görede bir toplattırma işlemi yapmak istiyorum fakat iki Kere Groupby Kullanamıyorum. Veya tek groupby kullansam bile sadece direk 'odeme_turu' verisi ile gruplandırmaya çalıştığımda odeme_turu bulunamadı şeklinde hata alıyorum. Bu İşlemlerin Tamamını Normal Sorgularla yapabiliyorum fakat, Model'leri Tam Verimli Şekilde Kolay Anlaşılır Şekilde Yapmak İstiyorum.
Yani kısaca Yapmak İstediğim Her satış id'sinin İçerisindeki Ödeme Türlerine göre Toplam tahsilat Tutarlarını Toplattırmak. ve bunu model içerisinde HasMany İle Yapmak.
Elde edilmek istenen sonuçların satış ID'lerine göre gruplandırılması gerektiği için, yapılması gereken işlem aşağıdaki gibidir:
public function tahsilatTurToplam()
{
    return $this->hasMany('App\Models\tahsilatlar','satis_id','id')
                ->selectRaw('odeme_turu, SUM(tahsilat_tutar) as total')
                ->groupBy('odeme_turu');
}
Bu şekilde, her satış ID'si için ayrı ayrı odeme türüne göre tahsilat toplamı verisi elde edilebilir.