Almanya'da asgari ücret 1800 birde böyle düşünün. Almanya'dan biri ile konuştum kira, elektrik doğalgaz internet vb 1400 tutuyor yeme içme hariç.
Yani eski Almanya ve diğer ülkeler yok her yerde şuan kriz var.
O gördüğünüz videolar vb hep kandırmaca Almanya'da yada başka ülkede yaşayan tanıdıklarınız varsa konuşun.
Türkiye Almanya'nın 2 3 katı kadar kötü sadece.
Hocam yanlış anlamazsanız tanıdığınız tam olarak ne iş yapıyor? çünkü neredeyse kimseye asgari ücret ödemiyorlar Almanya'da %6,6'lık bir dilim var onlar da genelde öğrencilik döneminde Part-time çalışan insanlar.
Bir kişinin lafına inanıp nasıl bütün video çekenleri böyle söyleyenleri yalancı ilan ettiniz merak ettim.
Almanya'da tanıdığım var ama o uzun yıllardır orada olduğu için onun üzerinden örnek vermeyeceğim. Türkiye'de 28 yaşına kadar yaşamış üniversite mezunu bir abim Avustralya'ya gitti ve gideli yaklaşık 6 ay falan olmuştur. Dil kursu ile gittiği için önceliği kursun parasını ödemekti ve dil kursunun parasını rahat rahat ödedi 4 arkadaşı ile 3 katlı bir müstakil evde kalıyor, hem evin giderlerini ödeyip hem dil kursunun parasını ödeyip hemde kenara ciddi bir miktar para koydu çok fazla uzatmak istemiyorum ama maalesef dışarıda işler o kadar da kötü değil hocam Türkiye'ye kat olarak verecekseniz 2-3 kat az olur yaklaşık 5 katlık bir fark var.