Çocukluk arkadaşım THY'de çalışıyor ve güzel bir maaş alıyordu. Geçen yıl almanyaya taşındı, Aynı mesleğini yapıyor. Burada kira ödeyip orta halli bir aracı varken, Henüz 1 yıl oldu ve şuan istanbul'dan yatırımlık ev aldı, Almanya da kira ödüyor + araç taksidi ödüyor. Çokta mutlu. Almanya öldü / bitti diyip hayal kuranlara Daha fazla bir şey yazmaya gerek yok sanırım.. ( ek olarak 1800 maaş alan falanda yok. Onlar çırak statüsünde olan lise öğrencileri imiş. Kendisi 3.200 maaş alıyor )
Kıyaslama yapacaksanız da, Alınan maaş ile kira + faturalar + mutfak ödeniyor ve üzerine para kalıyor. Burada asgari ücret ile bunları yapan varsa ellerinden öperim : )
Eskiden 6-8 ayda bir araç değiştirirdim, Kar amaçlı değil sıkıldığımdan dolayı. 170'e alır 180'e satar ve 20 lira daha koyup 200 'e daha iyi bir aracı binerdim. Son 1 yıldır rekorlardayım hala aynı araca biniyorum : ) Daha iyi bir araca binmek için 800 eden aracım sattıktan sonra, 800 daha koymam gerekiyor : ) Öyle bir para var mı? Yok. Şükür elimizdeki var, Artık yeni almakta hayal oldu.
Telefon bozulmasın diye kullanmıyoruz ailecek, Telsize geçtik :P