Dr john nash bilir siniz, olmayan kişilerle arkadaş oldu. Nobel ödüllü metamatikle kafayı yemiş bir prof. kendisi.
"Akıl Oyunları" isimli filmde hayatını konu almıştır.
Paranoid şizofreni tesisi konmuştur ve ilaçlarla tedavi edilmiştir.
Bu hastalığa sahip insanlar bana cinler musallat oldu diyor.
Eğer cinler musallat oluyorsa, bildiğiniz ilaçlarla nasıl tedavi oluyor insanlar?
Her şeye cin demek bana saçma geliyor, benim annemde de va rbenzer rahatsızlık, sara hastası.
Bayılmadan önce tavana bakıp "gidin korkuyorum" "bismillah" filan diyor ve ağlayarak titremeye başlıyor.
Sonra hiç bir şey hatırlamıyor. Bende cin musallatı sandım ama doktora gittik, bildiğiniz xanax tarzı ilaçlar verdi, sara hastalarına verilen.
Son 10 yıldır hiç böyle şeyler yaşamıyor. Hocaya filan gidin diyen çok olmuştu.
Ben müslümanım ve cinlerin varlığına, meleklerin ve şeytanların varlığına inanırım.
Ama bu hikayelerin %99 u uydurma, eminim yani.
Bir arkadaş yukarıda cinlerin evlerde yaşadığını söylemiş, e bir hadiste de Ayetel Kürsi okunduğunda bırak evi, komşu evlerde bile cin yaklaşamaz deniyor. Burada biraz çelişme var.
Cinler bence tamamen farklı alemde ya da boyutta yaşıyor.
Sicim teorisine göre 10 üzerinde boyut var, hatta uzaylılardan farklı boyuta geçenler bile olabilir.
Hani diyoruz ya, neden uzaylıları göremiyoruz. Adamlar belki farklı boyutta ziyaret ediyor gezegenler, belki Allah tarafından belki kendi teknolojileriyle boyut değiştirdiler.
Bilim Tanrı'ya inanmaz, cine ve şeytana inanmaz, çünkü ispatlayamaz. Bu insanın kendi inancı.
Ben inanıyorum ama bu saçmalıklara değil tabi, İslam'a yani Kuran'da yazan islama inanıyorum, hadislerin bir çoğu çelişki dolu bence.
Ayrıca cinler ışık hızına dahi çıksa, uzayda çok uzaklara gidemezler. Mesela samanyolu galaksisinde ki farklı güneş sistemlerine gitmek milyon yıl sürüyor ışık hızıyla.
Cinler çok güçlü olsa bile, aslında çokta güçsüzler. O yüzden Allah dışında kimseden korkmaya çekinmeye gerekte yok