6 yıl falan olmuştur, Ağrı Doğubeyazıttan sınırdan enişteyi almaya gittik İran'dan geliyordu. Dönüşte yolda, kuzenim aracı kullanıyor, ön sağda ben oturuyordum, arkada teyzem ve eniştem oturuyordu. Gece 2-3 suları, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş, Doğubeyazıttan Ağrıya doğru ilerliyoruz yol zifiri karanlık her yer kapkaranlık. Birden karşımızı 2 metreden uzun, ince bir şey çıktı, yüzü görünmüyor, şapka gibi bir şey var kafasında, asfaltla aynı renkte, ama nasıl bir şey, bu sirklerde uzun bacak tahta giyerler ya öyle düşün, böyle birden çıktı karşımıza, sağ ayağını süründürüyordu yolun karşısına doğru geçiyordu. Yani biz yandan gördük, kuzenim birden panikledi, arabanın farı kapandı ona yaklaştığımız an, araba bi yalpa yaptı takla atıyorduk, zor bela durdurduk arabayı, herkes gördü araç içinde ki. Ben ön sağda oturuyorum ya ayna sıyırdı geçti, dönelim bakalım dedim, yok dediler gidelim dediler, eve gelince babama anlattım.
Aynısından İzmir'de gördüğünü, aniden karanlıkta araçla seyir halinde karşılarına çıktığını hatta arabayla içinden geçtiğini söyledi, çiğliden menemene gelirken ki yolda, yani bildiğin arabayla o varlığın içinden geçmişler aniden çıkınca, bu varlığın amacı yolda insanlara kaza yaptırmak. Diye anlattı bana. Doğuda sık görülüyormuş bölge halkı "şeva reş" diye söylüyor hatta bu varlığın adını.
Yani tenha yerlerde daha çok oluyor, köylerde, düğünleri vs. Allah musallat ettirmesin kimseye, yoksa bi zararları olmaz. İnsanları huzursuz edenleri, ses çıkaranları, musallat olanları, müslüman olmayanlarıdır, onlarda da müslüman ve diğer din gruplarına inananlar var hatta inanmayanlar var. Bu müslüman olmayanlardan korkmak gerekiyor, her şeyi yapabilirler. Allah korkusu yok çünkü.