İlgilendiğim konular üzerinden çıkarım ve tavsiye yapabilir misiniz. Foruma ilk üye olduğumda üniversite okumak mantıklı mı şeklinde bir konu açtım. şuan Uludağ Üniversitesinde İşletme Okuyorum. okumaya karşı ilgim hevesim filan yok sırf bölüm geliyo diye yazdım girdim zaten sınava da çalışmamıştım. ilk dönemi de zar zor geçtim. hiç ilgilenmiyorum.

Bir süredir web ile ilgileniyorum kendi çapımda kurumsal siteler yapıyorum. HTML, CSS,BOOTSTRAP kullanıyorum. backend kısmına henüz fazla uğraş vermedim lazım olursa hazır kullanıyorum veya çevremden destek alıyorum. ama PHP ile devam etmeyi düşünüyorum. mtngucluasansor.com sitesi ilk işimdi. farklı bir iki site daha yazdım. şuan wordpress ile site geliştirmeye başladım yeni yeni tasarım ortaya çıkarmaya çalışıyorum.

aynı zamanda e-ticaret ile ilgileniyorum. 1 senedir aile dükkanımızın getirçarşı satışlarıyla ben ilgileniyorum dükkanımız çok küçük ve kendimize ait değil kendi kendini ancak döndürüyor. ek olarak danışmanlık tarzında bir projeye katıldım. esnafların dijital dönüşümü için eğitimler aldım. ve bir esnafımıza bunun hakkında ufak bi el attık. şuan tekrardan bu eğitime katıldım ve ilk katılan grup olarak besob'ta bizim için bir alan ayrılarak sigortalı şekilde harçlık çıkarabileceğimiz ölçekte esnaflara destek vermek için bir alan yaratılacak tarzında bir durum söz konusu. burada isteyen esnaflara ekip olarak dijital dönüşümünü sağlicaz. henüz kurulmadı ama böyle bir durum şuanda masada diyebilirim.

Bist ile de kendi çapımda Halka Arz kovalıyorum harçlık çıkarmak için. Borsa bilgim pek olmadığı için sadece bu halka arz olan hisseler ile ilgileniyorum.

şuan petshop işimiz için yeni bir iş modeli getirme üzerine ufaktan çalışmalara başladım. yani e-ticaret, web, borsa, petshop, işi ile ilgileniyorum. web'i daha iyi öğrenip önce staja sonra da işe girme gibi bir hedefim var diyebilirim.

başkasının altında çalışmayı seven birisi değilim. ticareti ve hizmet vermeyi bir nebze de olsa özgür olmayı seviyorum. bu aralar psikolojik olarak pek iyi hissetğim söyelenemez. kafamda birkaç proje var ama tutması ve yükselmesi kolay projeler değil. emlak ve forum üzerine. şuan bu ilgilendiğim alanlar beni çok yoruyor kafamı çok meşgul ediyo.

maaşlı çalışmak benlik durum değil okulu da work and travel'a giderim diye bırakmak istemiyorum. bir iki tanıdığım var amerikada ama maddi olarak destekleri sıfır tanıdıklarım da aileden filan değl bi cacığa yaramaz sadece gidersem bi yol gösterenim orda kalmam için akıl verecek tarzda bi destek alabilirim. şimdilik gidebilcek gibi de durmuyorum. ailemden maddi olarak o desteği alamiyacağım kesin. kendi cebim de yeterli gelmiyor.
bırakmamamın bir diğer sebebi de tam anlamıyla kendimi bulmuş olmamam. ama e-ticaret ile uğraşmayı seviyorum.

ne yapmalıyım bana ne tavsiye edersiniz yolun başında gibiyim de ama bir yandan da çok şey kaçırıyo veya kaçırmış gibi hissediyorum. hayat git gide beni zorluyor sanki herşey yavaş yavaş elimde patlıyo gibi çıkar yol bulmakta istediğimi elde etmekte fazlasıyla tökezleyip tökezleyip yeniden saldırıyorum.
işe girip belirli bir maaş almak gözüme çok zor gelmiyor o konuda kendime güveniyorum. ama dedğim gibi kendi kendime büyük resme baktığım zaman asıl amacım bu değil. bu yazdıklarıma göre tavsiyelere gerek maddi kazanç için gerek psikolojik önerilerinize ihtiyacım var.