Yellredd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Lüks diyorum ve belgelerle konuşuyorum.

Bu arada sizin ''lüks'' eşinizin ''lüks değil'' dediğine yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Öncelik ile %100 yanıldınız, kaldı ki böyle bir soruyu bile yapay zeka ile cevap aranması beni üzdü. 1 Paket sigaraya keyfi 30-35 lira verilen bir ülkede 20 TL olan bir muz kesinlik ile lüks değildir. Bu arada iddaayı ben kazandım.

Feri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuçlar canlı olarak görünüyor zaten hocam. 28 oy kullanılmış, 22'si lüks değil 6'sı lüks demiş.

Benim cevabım da lüks olmadığı yönünde olacak. 1 tereyağlı simit 10 TL olmuş, 2 simit parasına 1 kilo muz bu ekonomide gayet normal.
Oylamayı açarken sonuçlar görünmesin seçeneğini açmış idim, ufak bir hata olmuş uyarınız için teşekkür ederim.

cengizclskn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muzun pahalı olduğu eski zamanlarda Türkiye'de muz üretimi yoktu. İthal meyve olduğu için pahalıydı. Öğretmenin biri kafaya taktı Anamur'da kendi yaptığı serada muz üretti. Yıllar yıları kovaladı şimdi Anamur ve Manavgat ağırlıklı Antalya-Adana arası bolca muz üretimi var. Hem de yeni cins muz ağaçları eskiye oranla kat be kat ürün veriyorlar. Geçen sene Manavgat seralarını don vurduğu için muz üretiminin fazlalığı fark edilmedi. Bu sene ocak ayı itibarıyla Anamur-Bozyazı halk pazarlarında muzlar yerlerde, kilosu 10 TL. Yani artık üretim fazlası oluşmaya başladı. Anamur'da bir çok üretici bu yüzden Muz ağaçlarının yerine Avakado ağaçlarına dönüyorlar.
Demem o ki Türkiye'de muz üretiminin olmadığı bir dönemle, bu günkü yerli üretim fazlasının bile olduğu dönemi siyaseten karşılaştıran biri ya çok kurnazdır ya da o birinin hiç bir organa sürülecek aklı yoktur.

Son olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Evet siyasi birinin söylemi olduğu için hanemde böyle bir iddaaya girildi. 20 TL ya alınan bir meyve bana göre de lüks değildir ve olmamalı, keşke maliyetler bu kadar yüksek olmasa ve daha ucuza çocuklarımız muz yiyebilseler. Ancak verdiğiniz bilgilerin sonunda ki üslubunuz hoş değil, konuyu açarken siyasi kurnazlık yada akılsızlık ile sorulmadı. Eşim ile iddaasına girdik ve o an forumda inceleme yaparken aklıma geldi. Eşime, istersen forumda konu açayım 24 saat içinde gelen oylama sonucu kazanan belli olsun dediğimde kabul etti. Neyse ki sizi de anlıya biliyorum, ama siz yine de üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim.