Babamdan dolayı yeşil pasaport hakkım var, üniversiteye kayıtlıyım ancak hiç ders seçimi yapmadım bu yüzden kayıt yenilememiş pasif öğrenci olarak gözüküyorum.
Öğrenci oluşu ile ilgili şartlar:
- Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; Öğrenci Belgesi (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)
- Yukarıdaki 1,2,3,4,5,6 ve 7. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir.
- Öğrenci olmak (Öğrenci olduğuna dair okullarından alınmış e-imzalı veya ıslak imzalı veya e-devletten alınmış öğrenci belgesi. (60 gün süreli)
Ancak öğrenci belgemi aldığımda PASİF ÖĞRENCİ olarak gözüküyorum. Yine de öğrenci olmam yeterli oluyor mu yoksa aktif öğrenci mi olmam gerekli bilgisi olan var mı?