Utanacak bir şey yok. Sivilde randevu bulunmuyor. Uzun zamandır hastayım randevuyu teslim tarihinden sonraya alabildim, askere teslim olmak zorunda kaldım diyebilirsin. Hasta olmak utanılacak bir şey değildir. Sabah iştimalarında sorarlar revire çıkacak kimse var mı diye. Sorduklarında söyle. Sormazlarsa da bölük çavuşuna ya da astsubayına söyle.
Hastanelerdeki durumun randevu alıp gitmeyenler ile falan alakası yok hocam. Mesele tamamen ekonomik. Personel yetersiz. hastaneler yetersiz. Ülkeye alınan mültecilere bedava sağlık hizmeti veriyoruz. Maaşlarının alım güçlerinin çok düşmesi ve şiddet olayları yüzünden çoğu doktor özel hastanelere ya da yurtdışına gitti.
Ultrasound randevusu alıp gitmeyen bir sürü insan çıkar, çünkü bu insanlara 2 ay sonrasına randevu veriliyor ve bir şekilde araya torpil koyarak başka hastaneden randevu alıyorlar ya da özelden çektiriyorlar. Yoksa kimse keyfinden randevu alıp gitmemezlik yapmaz. Babam hasta diye doktora götürdük 65 gün sonrasına mr randevusu verdiler. Biz ertesi gün özele götürüp çektirdik kanser çıktı, babam 3 hafta sonra hastaneye yatmak zorunda kaldı. MR randevusu geldiğinde 1,5 aydır hastanede yatıyordu artık yürüyemez hale gelmişti babam.
Yani kendi acının hırsı ile kendi haklarını kullanan insanları suçlaman yanlış.
Tek bir adam Türk Lirasının değerini düşürmeye karar verip ülkeye mülteci doldurduğu ve doktorları resmen kovaladığı için yaşıyorsun bu sıkıntıyı.
O yüzden şikayet edeceğin hedefi doğru seçmezsen haksız duruma düşersin.
Çok haklısınız hocam. Öncelikle büyük geçmiş olsun babanız için gerçekten üzüldüm. Ama ne demek istediğimi ve içimdeki o hisleri anlamışsınızdır. Dediğiniz faktörler de var elbet ama şöyle haberleri duyunca sinir oluyorum. "Bir ayda tam 200 kere hastaneye gitti". Gerçekten böyle insanlar var, ücretsiz diye sonuna kadar kullanmaya çalışanlar. Ben aslında ultrason tarihine kızmıyorum ona yapacak bir şey yok. KBB randevusuna ayın 10'unda bakıyorum 27'sinde anca alabiliyorum, asıl öfkem buna. Burada tabii mültecisi olsun, personel yetersizliği olsun bir sürü etken varken bir de keyfi randevu alanlar üstüne daha da sinirlendiriyor insanı. Acile gittiğimde dahi ben ayakta duramazken yanı başımda sohbet eden teyzeler vardı, börek çörek falan yiyorlardı.