Merhaba arkadaşlar ben 2 Şubat'ta sevk olacağım. Sağolsun kulağım tıkalı diye hastaneye gidenler dahi randevuları doldurduğu için ciddi sorunum için tam bir ay randevu beklemek zorunda kaldım. Cebimde para da olmadığı için özele de gidemedim. Acil ultrasona gittim o da boyun ultrasonu çekemediğini söyledi. 8 Şubat'a randevu aldım ama tabii ki askerde olacağım için gidemeyeceğim.
Ben şimdi ne yapacağım bilemedim, ciddi bir sorunum var ve askerliğimi de ertelemek istemiyorum. Askerdeyken komutandan izin alsam hastaneye gitsem sonra ultrason tarihi için de izin alsam olur mu, nasıl olur bu işler bilmiyorum.
Askerliği anlamamışsınız hocam.
Askere teslim olduktan sonra terhis olana kadar komutandan izin alıp hastaneye gidemezsiniz.
Revire durumunuzu söylersiniz, çok ağrı yaptığını söylersiniz.
Sizi askeri hastaneye sevkederler, başınızda komutanlar askerler ile askeri hastaneye gider muayene tetkikler yapılıp tedavi yazılır.
Yine revir sorumlusu asker ilaçlarını zamanında alıp almadığını tedavini aksatıp aksatmadığını kontrol eder.
Yani askere teslim olduktan sonra revire çıkmak için izin iste, sivilde kulağım hastaydı tedavi edilemedi demen yeterli.
Ama çok fazla asker böyle revire çıkıp hastaneye sevkedip eğitimden işten kaçmaya çalıştığı için revirde bir ön kontrol yaparlar.
Eğer tıkalı kulağı ciddi bir sorun olarak görmezlerse hastaneye sevketmeyebilirler.
Ağrı yaptığını ve çoğu zaman az duyduğunu, az duyduğun için komutanların sözlerini anlayamamaktan çekindiğini söyle.