Anlayamama sözünü mecazi anlamında kullandım.
Yoksa hangi üründe ne kadar kar marjı var, işin mantığı nedir, fırıncının, pazarcının karı ve marketler de satış stratejilerinin tamamıma hakimim. Bu benim işim. Sıkıntı yok o konuda
Bakın size bir örnek daha vereyim. Bildiğim bir ürünün alış fiyatı 15 TL. Bu ürün sabah saatlerinde 90 Lİraya satılıyor. Akşam üzeri 10 liraya indirip bitiriyor. Bu adam en başında 6 lira ile satışa başlasa ve alamayanlar da alsa ya da sabah 90 liradan alanlar da 60 liraya alıp cebinden fazla para çıkmasa daha iyi olmaz mı?
Ya hocam işletmelerin amacı milletin cebini mi düşünmek ? Allah aşkına akıl var mantık var adamlar milyonluk yatırımlar yapıyorlar. Veya birisi cebindeki para ile risk alıp bir dükkan açıyor. Bu adam nasıl daha çok para kazanacaksa öyle hareket eder.
Akşam 6 liraya indirmesinin sebebi ürünün elinde kalmasını engellemek siz hala anlamamışsınız.
6 Liraya indirdiği üründen muhtemelen para kazanmıyor. Elinde kalmasın diye satıyor
Misal bir baklavacı biliyorum akşam 19dan sonra tüm tatlılara %50 indirim yapıyor. Ürünler sonraki güne kalmaması için bunu yapıyor.
Sabah verdiği rakamdan satış yapabiliyor demek ki , fiyatını o seviyede tutuyor. Daha ucuza satıp niye kaarından vazgeçsin ? Günde 500 Kg üretiyorsa 450 Kg satıyor. Kalan 50 Kg'da sonraki güne kalmasın diye akşama %50 ucuza verip bitiriyor demek ki.
Bu adam eğer satılacağını bilse 100 Lira olan ürünü 200 TL yapar. Baktı yine mi satılıyor ? 300 TL yapar , Serbest piyasa böyle işler.
Ama 300 TL yaptığı ürünün yarısı satılıp yarısı geri kalıyorsa , geri kalmaması için rakamı 200 TLye çeker. Dengeler.
Veya diğer seçenek ise üretimi artırıp satış sayısından kaar elde etmek. Ya ürünün fiyatını artırır yada üretimi artırır. Ama vatandaşı düşünmez yani

Bir ürünü 200 TLye sattığında elindekinin hepsini satabiliyorkan niye daha ucuza veresin ki : )