ERELIstanbul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam olayın karışık olduğu bir durum yok aslında Ben tamirciyim ve mesai saatleri içerisinde müşterime ait araçla birlikte içinde müşterimde aracın içinde yanımda oturuyorken; test sürüşüne çıkıyorum.
D1 sınıfının süresi dolduğu için ehliyetten dolayı ceza yiyorum. Ancak aracın yol belgesi yok diye; YOLCU TAŞIMAK'tan ceza yazılıyor
Ben yolcu taşımacılığı yapmıyorum, aracın direksiyonu ile ilgili revizyon / onarım sürecinin tamamlanmasına istinaden test sürüşü yapıyorum.
Neden yolcu taşınıyor olarak, 4 bin küsür lira ceza yazılıyor onu anlamlandıramadım

Aracı getiren kişinin ehliyeti aracı sürmeye yetiyor. Aracın trafikten men olmasını gerektirecek herhangi bir durum da söz konusu değil.
Araç yolcu nakli yapılırken yakalanmıyor sonuçta. Test sürüşü esnasında yakalanıyor.
Hocam bazi insanlar bazı şeyleri göz ardı edip geçiyor sanırım siz çok yanlış bir zamana denk gelmişsiniz. İşinizin ve sürüş alanınız kanunlarda yeri yok. Yani kendinizi bu şekilde haklı ya da cezanızı hafifletecek şekilde beyan edemezsiniz.
Bizde tamire veriyoruz aracı usta sürüyor test ediyor ama sizin olay biraz farklı.
Sizin test yapmak amacıyla trafikte test etmek amacıyla bir yazınız ya da belgeniz yoksa hicbirsey ispat edemezsiniz.
Umarım sorunu istediğiniz gibi çözebilirsiniz