Litespeed Cache Eklentisi ayarlarında ''Konuk Modu'' açık ise yüksek ihtimal ''Önemli Web Verileri Değerlendirmesi: Başarısız oldu'' neticesi ile karşılaşırsınız.
Çünkü sitenin açılış hızına faydası yoktur.

Gerçekten anlayamıyorum, siteyi görmeden analiz etmeden şunu yap bunu yap demenin ciddi bir katkısı olmayacağını ne zaman farkına varacağız?

Şimdi biri şunu yap dedi ve pagespeed puan yükseldi. Peki puan yükselmesi;

- First Contentful Paint
- Speed Index
- Largest Contentful Paint
- Time to Interactive
- Total Blocking Time
- Cumulative Layout Shift

alanlarında iyileştirme sağladı mı?

Pagespeed puanlarının yüksek olması o sitenin hızlı olduğunu göstermez arkadaşlar. Bunu anlayalım artık.

İnanın 45 puan olduğu halde ''Önemli Web Verileri Değerlendirmesi:Başarılı Oldu'' sonucu alan siteler mevcut. Hem de binlerce.

Core Web Vitals, yani Önemli Web Verileri baz alıyor Google.

Bu da açılış hızını iyileştirme çalışmaları ile iyi düzeye gelir.

Konu sahibi hiç bir bilgi vermeden site hızını iyileştirmek istiyor ama bu maalesef mümkün değildir.
Konuya yorum yapanlar da maalesef hem kendileri zaman harcıyor boşuna, hem de site sahibine farkında olmadan zarar verebiliyorlar.

Sunucu alt yapısı Litespeed değil ise mesela? Litespeed kullanmasını söylemenin bir faydası olacak mı?

Puan yükseldi diye sevinen bir site sahibi ileride daha çok uğraşacaktır çünkü search console da veriler ile alakalı uyarılar gelecek ve o arada sayfa sayıları da artmış olacağından, daha çok zaman harcamak zorunda kalacaktır.

Yardım etme arzusunda olmanızı anlıyorum ancak site sahiplerini önce bu konuda uyaralım; sunucu alt yapısı kullanılan tema ve eklentilere dair kısa bilgilendirme yapması hususunda.
Sonrasında tecrübelerimizi paylaşalım derim.

İyi forumlar herkese.